​Szél Bernadett kérte a filterezést, majd nyilvánosan tiltakozott ellene

Illustration for article titled ​Szél Bernadett kérte a filterezést, majd nyilvánosan tiltakozott ellene

Miközben a nyilvánosság előtt sípítoznak a cenzúrán, a Cink tudomása szerint az MSZP és az LMP is kérte a parlament hivatalától, hogy szűrjék ki a paksi ügyben érkezett tiltakozó leveleket.

Advertisement

Remekül illett a Putyinnal szövetséget kötő kormány képéhez, hogy miután a Greepeace és más zöld szervezetek titakozó, tömeges emailkampányt szerveztek, ami abból állt, hogy a csatlakozók egy formalevelet cc-ztek le az összes képviselőnek, a Parlament levelezőrendszerében szűrni kezdtek a 'Paks" szóra. Csakhogy a Cink megtudta, ez a legkevésbé sem volt a cenzúra ellen a hétvégén hevesen titakozó ellenzék ellenére. Annyira nem, hogy több ellenzéki pár kifejezetten kérte a Ház szakembereitől a levelek kitiltását.

Advertisement

Az LMP-s Szél Bernadett tudomásunk szerint például január 28-án még kifejezetten azt kérte, azonnal blokkolják a hozzájuk érkező Stop Paks 2 tárgyú leveleket. Ehhez képest tegnap már ezt írta a Facebookon:

Illustration for article titled ​Szél Bernadett kérte a filterezést, majd nyilvánosan tiltakozott ellene

Advertisement

Hogy megjött a kedve a levélkapáshoz!

És nagyon jól megtanult olyanokat nyilatkozni, mint azok a politikusok, akik ellen álltólag megalapították az LMP-t. Ezt volt képes mondani ugyanis az előbb a vs.hu-nak:

Szél Bernadett a VS.hu-nak az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy nem a politikusok, csak a titkárságra beérkező levelek letiltását kérte, mivel a titkárságon nem tudtak emiatt dolgozni.

Advertisement

Nem Szél az egyetlen ellenzéki, akit zavart az illetlenül intenzív állampolgári véleménynyilvánítás, a Cink tudomása szerint az MSZP is ugyanezt kérte a parlamenti informatikusoktól.

Még mindig zavaros ugyanakkor, hogy mit és milyen módon blokkoltak a parlamenti rendszerben. A vs.hu hétvégi anyaga szerint a rendszer automatikusan tiltotta le az egy címről – a Greenpeace-éről -érkező rengeteg levelet, vagyis nem valamilyen kulcsszót, például a Paksot használtak, hanem IP-cím alapján szűrtek. Szabó Rebeka képviselő ezzel szemben azt írta a Facebookon, hogy kipróbálta, küldött magának két majdnem egyforma levelet és amelyikben szerepelt a Paks szó, az nem érkezett meg.

Vélemény, hozzászólás?