Kire hasonlít a Peter Falk-szobor? Mert Columbo hadnagyra biztosan nem

Illustration for article titled Kire hasonlít a Peter Falk-szobor? Mert Columbo hadnagyra biztosan nem

Habár még mindig nem bizonyította senki, hogy Peter Falknak köze lenne Falk Miksához, Belváros-Lipótváros önkormányzata már előállt a látványtervvel, hogyan is fog kinézni a nyomozónak állított szobor.

Advertisement

Ami elsőre kurvára nem hasonlít Peter Falkra. Másodikra sem. Harmadikra megnézettem Lacival, a szürreális archasonlítgatás mesterével, és ő is csak a fejét fogta. Aztán jött Etele, aki csak annyit tudott mondani, hogy "Hát ez Rogán Antal!". Kurvára nem Rogán Antal. Kurvára nem Peter Falk. Kurvára nem Columbo. Vagyis Columbo teste. Csak mintha egy huszonötéves önkormányzati gyakornok fejét tették volna a helyére.

Azért kurvázok ennyit, mert Columbo azért nem olyan, mint James Bond, hogy most agyalni kell, Brosnanre hasonlítson vagy Connery-re. Columbo az Peter Falk, Falkról pedig mindenki tudja hogyan néz ki. Én értem, hogy az üvegszemet macerás egy szoborba ágyazni, de azért volt a nyomozónak egy fura dőlt póza, mindig hunyorított, az orra meg egyáltalán nem úgy nézett ki, mint Tinódi Lantos Sebestyéné. Tudja mindenki, hogy nézett ki Peter Falk? Itt egy kép róla a biztonság kedvéért:

Illustration for article titled Kire hasonlít a Peter Falk-szobor? Mert Columbo hadnagyra biztosan nem

Advertisement

Oké, de akkor kire hasonlít? Szíjjártó Péterre? A fiatal Szekeres Imre? Orbán Ráhel vőlegénye? Ki a túróról mintázták a jövőbeli belváros Columbóját?

Azon filózok, hogy Columbo figurája le van védve? Nem lehet rá hasonlító műalkotást készíteni, mert perel az NBC?

Advertisement

MTI Fotó: Belváros-Lipótváros Önkormányzata

Columbo-fotó: AP

Vélemény, hozzászólás?