A Miniszterelnökséghez került a Friends of Hungary 3 millárd forintos vagyona

A Friends of Hungary egy nagyon fura jelenség, az alapítványt sebtiben, tavaly novemberben hozta létre a kormány azzal a céllal, hogy Magyarországot hirdesse a külföld számára, a költségére pedig a  nemzeti fejlesztési miniszternek kellett gyakorlatilag két nap alatt 15 millió dollárt befizetnie. Az alapítvány körül viszont azóta nagy a csend, a vagy az alá tartozó vagy teljesen független Friends of Hungary Facebook-oldal ostoba kirohanásai az egyetlen, amit fel tud mutatni a számlájára. Meg az, hogy egyszer Semjén Zsolt egy vonatkozó kérdésre azt mondta a Parlamentben, hogy nem fog elveszni az a három milliárd forint. Most viszont a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint egészen fura dolgok történnek arrafelé.

Először is a több, mint három milliárd forintnyi összeget átcsoportosították a Miniszterelnökséghez, ami 2062-ig az alapítványt felügyeli. Az évente előírt, de nem megszabott összegű, az alapítványnak szánt kormányzati adományt, 612 millió forintot ugyancsak a Miniszterelnökség kapott. A Világgazdaság is észrevette, hogy a Friends of Hungary-nak nincsen hivatalos honlapja, csak az a Facebookos oldal, amiről még mindig nem egyértelmű, hogy oda tartozik-e vagy sem, sőt, még azt sem lehet tudni, hogy USA-ban bejegyzett alapítvány mögött ki áll. A Facebookjukat az Új Társadalom Alapítvány szerkeszti, aminek többek között Semjén Zsolt is tagja. Aki Magyarország miniszterelnök-helyettese is.

Advertisement

Még véletlenül sem akarom azt mondani, hogy a kormány létrehozott egy kamu alapítványt, aminek aztán a tőkéjét átvarázsolta Semjénnek, anélkül, hogy bármit fel kellett volna mutatnia. 

Vélemény, hozzászólás?