Kövér legjobb ötlete összehozta Bajnait és Mesterházyt

Gyucsány ötletét ellopva akarnak ördögöt csinálni Kövérből, közben magát Gyurcsányt rühellik, mint a tetves recepcióst.

Illustration for article titled Kövér legjobb ötlete összehozta Bajnait és Mesterházyt

Gyucsány ötletét ellopva akarnak ördögöt csinálni Kövérből, közben magát Gyurcsányt rühellik, mint a tetves recepcióst.

Advertisement

És igen, a balosok tényleg nem értették meg, amit Kövér László mondott a rendeleti kormányzásról, sőt Bajnai és Mesterházy egyenesen közös közleményben álmélkodnak a parlamentarizmus elárulásán, és fenyegetőnek nevezik Kövér ötletét.

Advertisement

Intellektuálisan az égvilágon semmit nem vártam Mesterházy Attilától, de Bajnai Gordon amennyire ügyetlen politikus, annyira értelmes ember amúgy. Épp ezért nehezen érthető, hogyan állhatott egy ilyen buta, leegyszerűsítő közlemény mögé. Ha már politikai tőkét akart kovácsolni Kövér nyilatkozatából – és miért ne akart volna – akkor éppen dicsérnie kellett volna, megpróbálni éket verni Orbán és Kövér közé. Fékeken és ellensúlyokon siránkozni ebben az esetben egyszerű szűklátókörűség.

Advertisement

A Fidesznek és Orbánnak a három hatalmi ág közül kettőben, a törvényhozóiban és a végrehajtóban totális, ellensúly és fék nélküli hatalma van. Ezt egy bármilyen ördögi terveket szövögető Kövér László sem tudná tovább növelni. Az ötlete, ami a kormánytól és a törvénygyártástól a mostaninál jobban eltávolított parlamentet és a saját döntéseiért felelős, rendeletekkel kormányzó kormányt vizionált, rontani, ha akarna sem tudna a mostani állapoton, javítani viszont rengeteget tudna rajta.

Ezt nem felismerni arra utal, hogy a felek nincsenek tisztában a normálisabb kormányzás alapjaival. Vagy tisztában vannak vele, de tojnak rá, mert mindig könnyebb, és népszerűbbnek tűnő dolog ördögöt csinálni Kövérből. Volt olyan, aki ennek a segítségével miniszterelnök tudott lenni, és erről büszkén be is számolt egy róla szóló könyvben. De azt az embert Gyurcsány Ferencnek hívták. Ironikus, hogy pont aznap adta ki a Kövér-hisztis közleményt az MSZP, amikor amiatt szakították meg a DK-val a választási együttműködést, mert nem voltak hajlandók feltenni Gyurcsányt a közös listára.

Advertisement

[animgif art: saul goodman]

Vélemény, hozzászólás?