Hányra húzod az ébresztést és min? Előtte felkelsz vagy szundiztatsz?

Tegnap vettem egy vekkerórát mert nagyon tetszett. Annyira féltem, hogy milyen lesz irgalmatlan csörömpölésre ébredni vagy másfél évtized csipogás után, hogy már a csörgés előtt felkeltem és lenyomtam.

Advertisement

Ezzel egyből két kisebbségnek is tagja lettem: akik nem telefonra kelnek és akik már csörgés előtt lenyomják az órát. Ezt abból a remek videós infografikából tudtam meg, ami az onlineclock.net reklámozására készült. Érdemes végignézni, mert ezek tényleg érdekes dolgok, főleg amelyek a nemek közti különbségekre mutatnak rá. Ráadásul végre megtudtam: a világátlag ébresztőórák 7:04-re vannak húzva!

Az Online Clock amúgy egy oldal, amin csak egy ébresztő óra van, semmi más, legfeljebb a színét és a méretét állíthatod be. Először nagyon nem értettem mi ez a nagy lelekesedés érte (210 ezer megosztás!), de mint Laci rávilágított, vannak élethelyzetek, amikor jól jöhet: ha pl. nincs az embernek töltője, lemerült a telefonja, viszont fel kell kelnie időre.

Advertisement

Az infografika azért is érdekes, mert neki köszönhetően felkerült az ibelieveinadv.com oldalra Kunszentmiklós, ott készítette ugyanis Gyulai Csaba. Grat!

Vélemény, hozzászólás?