​Soha ekkora csapást nem mértek a 444-re

Illustration for article titled ​Soha ekkora csapást nem mértek a 444-re

Magyarország mestertrollja Csányi Sándor. Csak ő találhatta ki, hogy Plankó Gergő Junior Prima díjat kapjon.

Advertisement

Kár, hogy nem él már Spéter Erzsébet, mert akkor még forróbban tudnánk gratulálni Plankó Gergőnek az Erzsébet-díjához. De azért így se rossz, hogy egy Demján Sándor fejéből kipattant, majd Csányi Sándor által továbbvitt díj, a Prima Primissima kistestvérét kapja. És ráadásul 7000 eurót. A magyar internet hímnemű Ördög Nórája a névadója után két évvel kapta most meg a JP-sajtódíjat. (Ezt, ha jól értettem a weboldalon, az Erste Bank szponzorálja, nem személyesen Csányi).

Smalladam ötlete nyomán Uj Péter szavaival folytatom a laudációt:

"3. "Príma jó deszka, akármire is jó lesz még" – nagyapám mondata volt. Mint minden paraszti környezetben felnőtt ember, soha semmit nem akart kidobni, a szolnoki ház udvarán deponálta a mindenféle fahulladékokat, a fészer szekrényfiókjaiba a príma jó rozsdás szögeket, a garázsba a szomszédból kidobott príma jó bojlert és így tovább. A príma szónak énnálam van egy ilyen jelentésárnyalata, vagyis hangulata vagy mittudomén. Gépsonka védőgázas csomagolásban. Margarin. A Primissima meg bír valami mélységesen butikmagyar külvárosi erotikával, mint egy Zalka Máté téri nőifehérnemű-üzlet, maszek. Vagy az utolsó hazai készítésű kombiné (csipkés kombiné)." (Uj Péter: Díjugratás)

Advertisement

De persze csak a rosszindulat beszél belőlem, a díjnak tökre örülünk, főleg akkor, ha Gergő utána kénytelen egy negyedórát jópofizni Csányi Sándorral. Plankó amúgy persze simán megérdemelne bármilyen sajtódíjat. A legjobb, hogy holnap együtt fogok focizni vele, és végre gátlás nélkül lejmolhatom le utána egy sörre.

Vélemény, hozzászólás?