​A Discoveryre kerül az Attraktor

Illustration for article titled ​A Discoveryre kerül az Attraktor

Indexes netvideó-sorozatnak indult, tévés lett belőle, marha ritka dolog az ilyen.

Advertisement

Az előbb jelentette be a Facebookon az Attraktort csináló Magyarósi "Gépember" Csaba-Mesterházi Dávid-duó, hogy 2014-tól a nemzetközi Discoveryn folytatják az adást. A nemzetköziség itt azt jelenti, hogy a 10 epizódot Magyarországon kívül Szlovákiában és Csehországban is adják majd, de persze magyarul forgatnak. A szériát továbbra is az Index fogja gyártani, de ez más feladat lesz, mint a 2008 óta tartó munka, a tévés epizódok ugyanis 25 percesek.

Mesterházi elmesélte, hogy az egy adás-egy téma gyakorlatát megtartják, így annyira talán mégsem lesz más a dolog. Lesznek hazai és kelet-európai témáik is vegyesen. A végére itt egy villáminterjú:

Cink: Azt már tudjátok, hol forog és mi lesz az első tévés téma?

Mesterházi: Fix még nincs, de például pár napja írtak az Antonovtól, hogy mehetünk forgatni. Övék ugye ez. (A világ legnagyobb repülőgépe. a szerk.)

Cink: Nem lenne rossz!

Magyarósi: És a tervek szerint rendszeres vendégek leszünk mindenféle exszovjet vidéken. Ott olyan gépek vannak, amikből tíz évadot meg lehet tölteni, és annyira még nem is filmezte őket agyon mindenki.

Mesterházi: Meg tudtad, hogy Magyarországon van az a szörnyeteg (tank alvázon MiG-21 hajtóművek), amivel Kuvaitban percek alatt oltották az égő olajkutakat? Egy van belőle a világon.

Cink: És akkor az Indexen megszűnik az Attraktor? vagy itt is, ott is mennek az epizódok?

Mesterházi: A szerződés szerint ezekre az epizódokra a Discovery kizárólagos jogot vett, de nem tűnünk el az Indexről, ott is lesz Attraktor.

Advertisement

Az össze Attraktor itt nézhető meg.

Vélemény, hozzászólás?