Fekete mágia! Itt a leönthetetlen póló!

Illustration for article titled Fekete mágia! Itt a leönthetetlen póló!

A Silicre önthetsz kakaót, sört, vizet, kólát, minden nyom nélkül lefolyik róla. Májusban kezdik árulni, a tervezésébe a Vera Wang munkatársa is besegített.

Advertisement

A póló a nagyon jól hangzó szuperhidrofób nanotechnológia-fejlesztés eredménye, ami igazából azt jelenti, hogy az anyag egy elválasztó réteget alkot a folyadék és a szövet között. Az első kérdésem rögtön az volt, hogy mi lesz így az izzadtsággal, de a gyártók szerint azt a ruha nem szívja fel, hanem hagyja elpárologni.

A póló egyébként a felületét borító szilícium-dioxidról kapta a nevét.

A látványos hatás egyébként nagyon emlékeztet a NeverWet nevű flakonos sprére, bár a Silicát fejlesztő Aamir Patel szerint a NeverWet hatása egy mosás után elmúlik, ráadásul szerinte rákkeltő anyagokat tartalmaz.

Advertisement

A Silica gyártására Patel húszezer dollárt kért az internet népétől, ennek a többszöröse már jóval a határidő lejárta előtt összejött a Kickstarteren. Itt az egyébként elég meggyőző videójuk a pólóról:

Advertisement

A póló tervezésébe a Vera Wang divatcég egyik volt tervezője is besegített. A pólókat májusban kezdik el kiszállítani a befektetőknek, a tervek szerint majd boltokban is fogják árulni őket.

[Mashable]

Vélemény, hozzászólás?