​Fogalmuk sincs az LMP-ben, ki miről levelez

Illustration for article titled ​Fogalmuk sincs az LMP-ben, ki miről levelez

Elképesztő, de több háttérbeszélgetés, pletykahallgatás és státuszriport-olvasás után kezdem megérteni a Parlamenti emailbotrány lényegét. Ami annyi, hogy az LMP-ben senkinek sincs fogalma arról, mit csinál a másik. De most legalább úgy tűnik, hogy hazudni nem hazudtak, nagyot semmiképpen, csak áppen irtó bénák és szétszórtak.

Advertisement

Egy igazi újságíró nehézfegyverzetét bevetve próbáltam kideríteni, mi igaz abból, hogy a Parlament kicenzúráz minden, a képviselőkhöz beérkező mailt, ami a "Paks" szót tartalmazza, illetve hogy Szél Bernadett LMP-képviselő miért kelt ki a hétvégén a cenzúra ellen, ha egyszer pár nappal korábban ő maga kérte a parlament hivatalát, hogy szűrjék meg a paksi témában özönló emaileket.

Advertisement

Utóbbi kérdésben már világosabban látok, kérdés, hogy megérte-e az erőfeszítés.

A lényeg, hogy egyrészt ellenőrizetlen pletykák, másrészt Szél friss fb-bejegyzése alapján úgy tűnik, nem maga Szél, hanem az ő nevében a párt titkársági dolgozói kérték a múlt héten mailben a parlamenti hivataltól, hogy filterezzék ki a napi munkájukat megnehezítő levélrohamot.

Advertisement

Ezt írta most a képviselő:

Most olvasom a "szárnyra kelt híreket", de nem igaz, hogy valaha is kértem volna a politikusaink levelezésének a szűrését. A frakció munkatársai a központi e-mail címre érkező levelek szűrését kérték, nem pedig a frakciótagoknak címzetteket. Erről a levélről sajnos nem tudtam, megvizsgáljuk, mi történhetett. Az egész akciót végig maximálisan támogattam, ráadásul mi biztosan nemet mondunk a szavazáson!

Advertisement

A figyelmes olvasó észreveheti, hogy ellentmondás van aközött, hogy

A frakció munkatársai a központi e-mail címre érkező levelek szűrését kérték, nem pedig a frakciótagoknak címzetteket. Erről a levélről sajnos nem tudtam

Advertisement

illetve aközött, amit Szél ma a vs.hu-nak pár órával korábban nyilatkozott:

Szél Bernadett a VS.hu-nak az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy nem a politikusok, csak a titkárságra beérkező levelek letiltását kérte, mivel a titkárságon nem tudtak emiatt dolgozni.

Advertisement

Most akkor Szél tudott az egészről és ő kérte a titkársági levelek szűrését, ahogy korábban mondta, vagy a frakció munkatársai kérték, amiről Szél nem is tudott, ahogy most mondja? Én úgy tudom, utóbbi a helyzet, meg amúgy is érdemes mindig a lefrissebb megnyilatkozást hitelesnek elfogadni. Szóval eszerint pártalkalmazottak kérték a levelek gyérítését, amiről a főnökeik nem tudtak, ezért akkora pofonba szaladtak bele, mint Lázár János privát atomtemetője.

A másik kérdés, hogy még az sem világos, a témában harciasan megnyilvánuló LMP-sek mennyire voltak tisztában azzal, hogy itt nem állapolgárok privát, egyedi magánmailjeit szűrik ki, hanem egy szervezett akció keretében elküldött egyforma egyenleveleket. (Szerintem ez is cenzúra egyébként, mert az releváns információ egy felelős képviselőnek, hogy egy tiltakozó akcióhoz 30 vagy 30 ezer választó csatlakozik. A postaládát alkalmanként eltömő levéláradat meg pont annyira a melójuk természetes velejárója, mint az enyémnek.)

Advertisement

Szóval a nagy cenzúrabotrány ilyen közelről inkább szervezeti bénázássorozatnak néz ki.

Vélemény, hozzászólás?