​Végképp bedilizett a szegény ember Kerényi Imréje

Bencsik András, a Fidesz legfontosabb kampányszervezője fegyveres ellenzéki puccsot vizionál március 15-ére, és a békemenetes tömeget az „arachisták általános támadására” készti fel. Már most lövetett volna, mi lesz itt márciusban?

Bencsik András, a Fidesz legfontosabb kampányszervezője fegyveres ellenzéki puccsot vizionál március 15-ére, és a békemenetes tömeget az "arachisták általános támadására" készti fel. Már most lövetett volna, mi lesz itt márciusban?

A magyar állam védtelen az anarchisták támadásaitól. Ez nagyon veszélyes állapot, súlyos fenyegetést jelent. Az anarchisták ugyanis általános támadásra készülnek. A támadás lehetséges időpontja: március 15.

Advertisement

Így kezdődik Orbán Viktor Népszabadság pártrovatán edződött tömegszervezőjének, Bencsik Békemenet Andrásnak a legutóbbi, drámai fb-posztja. Grósz Károly fehérterrorozása után a Fidesz sajtódilise hallucinálja be másodjára az állampártra támadó fegyveres ellenzékieket a magyar politikatörténetbe. De mivel Bencsik nem egy hatalmát éppen elvesztő kommunista párt vezetője, tőle még nagyobb teljesítmény gépfegyveres bajnaista halálbrigádokról fantáziálni.

Bencsikben az a cuki, hogy oldalágon azonnal közli azt is, mi a véleménye a demokráciáért tüntető arabokról és a Nyugat-barát ukránokról:

Ugyanez a szellemi kör mászott át a Fidesz székház kerítésén, hatolt be az erkélyére, és nem túl merész képzettársítással hasonló stratégiát ismerhetünk fel a kijevi, vagy akár az arab tavasz országainak utcai tüntetőiben: a közös nevező az anarchia.

Advertisement

Hogy lehet a Gazda füttye után pár nappal ekkora putyinistává változni?

Bencsik egyből átlátja az ellenzéki terrorista sejtek kiképzési rendjét is: van egy titkos anarchistaképző, ahol egy helyen képzik ki az egymást utáló és ádáz politikai ellenfél PM és LMP anarchista harcosait. Bencsik a szeretet és az arányos válaszcsapás embere, ő lelövette volna a bajnaista terroristákat egy erkély elfoglalása miatt:

A fővárosi közgyűlést megzavaró, LMP-s formaruhát viselő Város Mindenkié csoport tagjai is ebből az anarchista-képzőből érkeztek. Azonban őket Tarlós István főpolgármester rendőrökkel vitette ki, s ez alkalommal szerencsére helyreállt a rend. A köztársasági elnök palotáját azonban nem sikerült megvédeni. Ha ezek az emberek ugyanezt a washingtoni Fehér Házzal teszik, az őrség lelövi őket… Hol volt a Terrorelhárítási Központ? Miért nem volt képes megvédeni a közintézményeket?

Advertisement

A Bencsik-írás vége klasszikus harci felhvás, pont abban a hangulatban, ahogyan a legutóbbi Békemenet a Hősök terén véget ért. Értem én, hogy ez puszta kampánytechnika és a hűséges tábor mobilizálását szolgálja, nehogy azt higgyék, már megvan a választási győzelem. De itt azért mégiscsak az történik, hogy a miniszterelnök egyik legfontosabb bizalmasa fegyveres puccsal gyanúsítja az ellenzéket. Az már tényleg külön poén, hogy az ellenzék legbalfácánabb, legszerencsétlenebb csoportját, akiktől egy biojoghurt elleni összehangolt támadás sem telne ki:

Úgy tűnik, ahol erős az állam, erős a demokrácia, s ahol gyenge, ott gyenge a demokrácia is, mely az anarchisták támadásaitól akár össze is omlhat. A dolog logikájából következik, hogy a biztos vesztésre álló baloldal egyetlen esélye a magyar demokrácia megrendítése, melyre az elkövetkező két hónapban igazából már csak egy nagy alkalom kínálkozik: március 15. Ha addig nem változik semmi, meg fogják próbálni. Uraim és hölgyeim! Mi legyen a követendő minta: Washington, London, Párizs, Berlin, vagy Kijev? A magyar demokráciát folyamatos anarchista támadások veszélye fenyegeti. Add tovább!

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?