​A szomszédokon kívül a világon csak mi és Brunei gratuláltunk Iránnak

Illustration for article titled ​A szomszédokon kívül a világon csak mi és Brunei gratuláltunk Iránnak

A helyi hírügynökség szerint a tadzsik, a kirgiz, az azeri, a brunei és a magyar vezetők üzentek csak az iszlám forradalom évfodulóján. Irán a nyugati világ ellensége, fanatikus vallási diktatúra, amely atombombát szeretne építeni.

Advertisement

Az összes külföldi gratuláció nyilvánosságra hozásában nyilvánvalóan érdekelt FARS hírügynökség weboldala szerint az egész világon összesen öt olyan ország volt, amelyik meleg hangon üdvözölte a több helyen terroristákat pénzelő Irán forradalmát.

A Cink már tegnap írt arról, hogy milyen elképesztő hangú üdvözletekkel bombázta a magyar vezetés a fejlett világ legfélelmetesebb ellenségeinek egyikét. Természetesen már egyetlen gratuláció is ugyanolyan megmagyarázhatatlan lett volna, de a Fidesz-kormány kimaxolta, mert Orbán, Kövér házelnök, a tőlük független Áder köztársasági elnök és Martonyi külügyminiszter külön-külön fényezték az ajatollahfenekeket.

Advertisement

Zero, a Vastagbőr bloggere nézte meg először a FARS weboldalán, hogy kik voltak a társaink, ő négy országot látott, én ehhez még Bruneit találtam hozzá. A többi Irán-nyaló közül Azerbajdzsán közvetlen szomszéd, míg Tadzsikisztán és Kirigzisztán közel esik Iránhoz. A két kakukktojás a dél-kelet-ázsiai törpeállam, Brunei és a korábban európai Magyarország.

Advertisement

A képen Áder János köztársasági elnök Magyarország új diplomáciai pozíciójából, vagyis Alijev azeri elnök mellől nézi a téli olimpiát.

Vélemény, hozzászólás?