Az Index jogásza keményen nekiment a Népszabadság új főszerkesztőjének

Illustration for article titled Az Index jogásza keményen nekiment a Népszabadság új főszerkesztőjének

Murányi Marcell még a Blikk főnökeként "emberi méltóságot is sértő hecckampányt vezényelt" Gáspár Győző ellen, írja Bodi. Felemlegeti a billiárddákóval önkelégítő hamis tanu meg a megcsonkított kutya esetét is.

Advertisement

Nem kíméli Bodolai Bodi László az Átlátszón közölt kirohanásában Murányi Marcellt, hadd szpojlerezzem el például a cikk csattanóját:

Mindenesetre még Magyarországon is egyedülálló az a főszerkesztői attitűd, hogy először emberi méltóságot is sértő hecckampányt vezénylünk egy nekünk nem tetsző „kegyvesztett" közszereplő ellen, majd amikor kihoztuk a sodrából, lecsapunk rá, és feljelentjük és elitéltetjük. Épp olyan elegáns és bátor dolog, mint a Ringier részéről egy ilyen módszerekkel operáló sajtómunkást kinevezni a legjelentősebb baloldali napilap élére.

Advertisement

Te úrjézus, hogyan jutottunk el idáig? Hát onnan, hogy Bodi a poszt korábbi részében felidézte, miket írt a Blikk annak idején a pixisból valamiért kiesett Gáspár Győzőről, például hogy direkt nem hívott állatorvost a vonatsínekhez kötözve kivégzett, haldokló kutyájához, csakhogy időben odaérjen az RTL stábja és felvehesse. Meg hogy gyereke van egy nőtől, akiről kiderült, hogy egy hazug alkoholista, aki a jujj.hu legendás videójában egy lepra kocsma biliárdasztalán önkielégítést végzett a dákóval.

Aztán, amikor Győzike felelősségre vonta a főszerkesztőt, majd az eset után azt nyilatkozta, hogy Murányi lecigányozta, a főszereplőnk viszontperelt, amit meg is nyert.

Advertisement

A Gáspár elleni kampányt, illetve a cikkekről szóló bírósági ítéleteket az Index jogásza egy korábbi Népszabadság-riport alapján ismerteti.

Az írásból kicsapó szenvedélyből ítélve tényleg nem lehet könnyű beülni a Népszabadság főszerkesztői székébe. Atyaég, micsoda utálkozás mehet most arrafelé!

Vélemény, hozzászólás?