El kell bukniuk a szimpatikus kiscsapatoknak, hogy újra foci legyen?

Illustration for article titled El kell bukniuk a szimpatikus kiscsapatoknak, hogy újra foci legyen?

Egy – pláne két – hete még ez volt a modern kor legjobb világbajnoksága, mostanra kicsit hátrébb mentek az agarak. Az eddigi nyolcaddöntők alapján a mai meccseket se foglaljuk majd aranykeretbe, bár az amerikaiakat nem szabad leírni.

Advertisement

A kieséses szakasz eddig csalódás az erősen induló vébén: a hat nyolcaddöntő közül egy sem volt igazán emlékezetes, csak James Rodriguez gólja, a hollandok ötperces csodája és Thomas Müller tegnapi esése fog megmaradni hosszabb távon. Én tökre örülnék neki, ha csak arról lenne szó, hogy túl nagy képességbeli különbség volt ezeken a meccseken, de a kiscsapatok kiesésével majd jönnek az igazi rangadók, ahol foci is lesz, nem csak feszkó.

Argentína–Svájc délután hattól. Sajnos ez a svájci csapat egyáltalán nem olyan masszív, mint a híre volt, pedig az argentint simán meg lehetne fogni. A tegnapi meccsek alapján viszont itt is hatvan perc reményt keltő svájci játékot, aztán fokozódó argentin fölényt és két késői gólt várok. Messi nyilván mindkettőben benne lesz, mert miért ne?

Advertisement

Belgium–Egyesült Államok este tíztől. Nem is emlékszem olyan vébére, hogy az összes nyolcaddöntőt a csoportelsők nyerték volna, márpedig most erre nagyon komoly esély van. A belgák ráadásul százszázalékosak, sokkal erősebb a keretük, de egyszer sem játszottak meggyőzően, az USA pedig a "kicsik" közül egyedüliként tűnik alkalmasnak arra, hogy meglepetést okozzon. Pénzt azért nem tennék a Klinsmann-csapat továbbjutására, de valami azt súgja, ez nagyon nem lesz sima a belgáknak.

Fotó: AP Photo/Tony Dejak

Vélemény, hozzászólás?