Itt az eddigi legfrappánsabb megoldás a megszállási emlékmű ügyében

Illustration for article titled Itt az eddigi legfrappánsabb megoldás a megszállási emlékmű ügyében

Somogyi Zoltán politikai elemző zseniális kardcsapással vágná át a megszállási emlékmű köré tekeredett gordiuszi csomót: a vitatott szobor mellé focilabdát helyezne, és az 1954-es berni vb-döntő emlékművévé tenné, ahol az Aranycsapat kikapott az NSZK-tól 3-2-re.

Advertisement

Somogyi így fogalmaz Csányi Sándorhoz írt nyílt levelében:

Tisztelt Csányi Sándor Elnök Úr, MLSZ!

Ma van a világbajnoki döntő. Ennek mentén kívánok szólni egy ügyben, amely régóta sokaknak nyugtanságot okoz, és amelyet Ön, kapcsolatrendszerén keresztül megoldhatna.

Itt van ez az angyal-sas párharcról szóló szobor terve, Budapest közepére. Az egész ügy beszorult, hiszen se szobor nincs, se szobor kihelyezésének visszavonása. Valahol beragadt egy szobrász kezei, és egy miniszterelnök gondolatai közé.

Javaslatom: Kérem inditványozza, hogy legyen ez a szobor az 1954-es berni VB-döntő szobra, ahol Magyarország 3:2-re kikapott az NSZK-tól. Tegyünk elé egy focilabdát, és megteremtettük azt a nyugalmat, amire mindenki vágyik.

Köszönettel,
Egy polgár

Ha valaki ilyen kreativitással teremt harmóniát a foci és a politika világa között, annak van perspektívája ebben az országban, még Budapesten is. Ezek után már mindjárt tudom értelmezni, hogy Somogyi neve miért merült fel főpolgármester-jelöltként a casting során. Még pár ilyen ötlet, és behúzom a neve mellé az ikszet is, ha rról van szó!

Vélemény, hozzászólás?