A szemünk előtt zajlik a FIFA legújabb bohózata

Illustration for article titled A szemünk előtt zajlik a FIFA legújabb bohózata

A nemzetközi fociszövetség vizsgálata megállapította, hogy minden tiszta a katari ügyben – kár, hogy pont a vizsgálat vezetője ezzel nem ért egyet.

Advertisement

Tegnap este került nyilvánosságra, hogy a FIFA tisztázta a korrupciós vádak alól az orosz és a katari vébé szervezőit. A vizsgálat 430 oldalas anyagát azonban nem hozzák nyilvánosságra, csak azt a 42 oldalas kivonatot, amit a döntést meghozó "független" bizottság vezetője, Hans-Joachim Eckert állított össze.

Már ebben is találhatók furcsaságok, de ezekben az összes, rendezésre pályázó országra nézve vannak terhelő bizonyítékok, a katariaktól pont semmi olyan, amit a vizsgálat vesztegetésnek vélne. Nyilvánvalóan épeszű ember számára már ez is gyanús, de most megszólalt a vizsgálati anyagot összeállító ügyvéd, Michael Garcia is.

Advertisement

Garcia tizennyolc hónapon át gyűjtött bizonyítékokat és dokumentumokat, és finoman szólva sem elégedett az Eckert által összeállított összegzéssel, és magával a vizsgálattal sem: "A döntés a jelentésben szereplő tények és következtetések hiányos és téves értelmezésén alapul" – mondja többek között Garcia.

A FIFA egyelőre hivatalosan még nem reagált, de érdemes követni a Guardian percről-perce tudósítását, mert egész biztosan lesz még fordulat.

Advertisement

Kép: AP Photo/RIA-Novosti, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

Vélemény, hozzászólás?