Decemberben kezdik a Széll Kálmán tér felújítását

A munka a bontással indul, és jövő tavasszal jönne a komoly építkezés.

Vitézy Dávid legalábbis ezt ígérte a Facebookon, ahol egy hosszabb bejegyzésben emlékezett meg arról, hogy ma négy éve alakult meg a BKK. Az egykori Moszkva tér Budapest egyik legforgalmasabb tere, viszont elég ramaty állapotban van, és már hosszú évek óta halogatják a felújítását.

Advertisement

Sőt, csak az elmúlt pár hónapban is számos egymásnak ellentmondó hír jelent meg a térről, mely szerepel is a BKK honlapján a fejlesztések között, ott 2014 második negyedévét jelölték meg, mint az átalakítás kezdetét.

Ez ugye nem jött össze, sőt, veszélybe is került a felújítás (Index, június 20.), aztán meg arról volt szó, hogy "két hónapon belül szétkapják" a teret (HVG, július 14.), egy hónappal később viszont újra "elakadt" a felújítás (Népszava, augusztus 19.), de szerencsére újabb egy hónappal később "zöld utat kapott" a beruházás (Népszabadság, szeptember 12.).

Advertisement

Lassan viszont az őszből is kicsúszunk, de a BKK vezérigazgatója szerint még az idén elkezdik a bontást, tavasztól pedig jöhetnek az útlezárások és a dugók. A Széll Kálmán tér felújítása és a budai fonódó villamoshálózat kialakítása összesen 18 milliárd forintba kerül majd – utóbbi eredményeként átszállás nélkül lehet majd villamosozni Buda északi és déli része között.

Vitézy egyébként még a következőket ígéri: 47 új villamos, 250 új busz és 24 új troli beszerzését; a chipkártyás jegyrendszer bevezetését és az új digitális jegykezelők gyártását; a távlati tervek között pedig szerepel a hármas metró felújítása, a kisföldalatti fejlesztése, továbbá a kettes metró és a Hév összekötése is.

Vélemény, hozzászólás?