​Itt az igazi orbánikum, a milliárdos politológus

Illustration for article titled ​Itt az igazi orbánikum, a milliárdos politológus

Mibe érdemes manapság fektetni? Aranyba? Olajba? Földbe? Prostitúcióba? Politológiába! Giró-Szász András kormánypolitológusból lett kormánykommunikátor bevallott vagyona az egymilliárd forintot nyalogatja. Mekkora vagyona lehet ehhez képest az igazi nagykutyáknak?

Advertisement

Illustration for article titled ​Itt az igazi orbánikum, a milliárdos politológus

A gyakran lefitymált magyar költségvetés életképességét bizonyítja, hogy egy olyan értelmiségi szakmában, mint az elemzés meg a tanulmányírás-tanácsadás, Giró-Szásznak – nem kis részben közvetlen kormányzati megrendelésekből – összejött az első milliárd.

Advertisement

Illustration for article titled ​Itt az igazi orbánikum, a milliárdos politológus

A milliárdos Fidesz-kommunikátor vagyonának túlnyomó része a cégében, a Strategopolis Kft-ben fekszik, amennyiben Giró-Szász nemrég megvált a tulajdonrészétől, aminek fejében a következő két évben 750 millió forintot kap az üzlettársaitól.

Advertisement

Ez azt is jelenti, hogy az üzlettársak abszolúte bíznak a NER hosszú távú fennmaradásában. A céget ugyanis a néha egészen abszurd költségvetési pénzszivattyú teszi különösen pazar üzletté. A kedvencem az, hogy az MTVA évi nettó 42 millió forintot utal át nekik azért, hogy az MTI közpénzből legyártott hírei közül kiválogassák azokat, amiket aztán az MTVA elad a kereskedelmi rádióknak. Az az MTVA, amely szerkesztők százait alkalmazza.

Giró-Szász teljes vagyonáról, például a híres elektromos yachtról a témát robbantó Index-cikkben olvashatsz további pompás részleteket.

Advertisement

Nagyon előremutató egyébként, hogy a kormány véget vetett egy nyomasztó magyar tradíciónak, a magát fillérekért eladó értelmiségi jelenségének. Azt meg ezek után el sem merem képzeli, mi csillog mondjuk Habony Árpád kincsesládájában.

Advertisement

Update: Elnézést, véletlenül elfelejtettem ideírni, hogy a két illusztráció nem Giró-Szász hajóját mutatja meg, hanem annak a reklámja az elektromosyacht.hu-n. De pont erről a modellről van szó, csak nem erről a példányról.

Vélemény, hozzászólás?