​Gusztustalan rendőrség + undorító kormánymédia = karaktergyilkolás

Illustration for article titled ​Gusztustalan rendőrség + undorító kormánymédia = karaktergyilkolás

A Várady Zsolt elleni hecckampány – szégyellje magát érte minden érintett Hír Tv-s – egyet bizonyít be: a Habony–Orbán duó megijedt attól, hogy az új tipusú kormányellenes tüntetéseken Fidesz-szavazók is megjelentek. Itt a klasszikus negatív kampány, csak épp nem választási időszakban.

Advertisement

Az őszi tüntetések egyik vezérszónokát, az Iwiw egykori alapítóját egy 2003-as ügye miatt mocskolja a Hír Tv. Váradyt ugyanis 11 évvel ezelőtt elkapták a Margitszigeten, egészen kis mennyiségű marihuánával.

Advertisement

Az ügy megmutatja, milyen ijesztően és gusztustalanul – és törvénytelenül – működik a magyar kormány kommunikációs gépezete, ha be akarnak feketíteni valakit.

Várady hatásos beszédeket mondott olyan demonstrációkon, amik meglepték és zavarba hozták a kormányt, ráadásul a korosztályában ismert és népszerű, sikeres, pártokhoz nem köthető fickóról van szó, akibe a fideszesek ezek szerint belelátták, hogy akár többre is vihetné a politikában, ha akarná. Erre nyilván kutakodni kezdtek utána, és – kizárásos alapon – hatósági segítséggel előástak róla egy olyan ügyet, ami a liberális közönség szemében nem ügy, főleg nem negatívum, a jobboldali, de a kormánnyal már kritikus tömeg szemében viszont megbélyegzi. És ezeknek a mostani demonstrációknak pont az a lényegük, hogy nem a jól ismert és jól megunt balliberális pártok és hardcore támogatóik bulijai, hanem sokkal szélesebb közönségréteghez szólnak, akiket a kormánykritika mellett részben éppen az előbb említett erők elutasítása is motivál.

Advertisement

A Váradyról szóló információ kiszivárogtatása szinte biztosan törvénytelen, és persze találtak hozzá olyan sajtószolgát, aki szemrebbenés nélkül ugrott az ujjpattintásra.

Én személy szerint a legmélyebben megvetem azokat a kollégáimat, akik egy fűszívási ügyben hajlandók meghurcolni valakit, különös tekintettel arra, hogy tapasztalataim szerint bármely magyar szerkesztőség tagjai kábé hasonló arányban könnyűdrogoznak, mint bármely más fővárosi társaság tagjai. Na és a megbízó gazdáik is pont ugyanúgy. Egy politikustól kevesebbet várok, mint egy újságírótól, ezért utóbbiaktól ilyenkor sokkal jobban viszolygok.

Advertisement

Várady éjjel ezt a közleményt adta ki az ügyről, ami mellé elküldte a 2003-as ügy összes dokumentumát, hogy a Hír TV-s verőemberek ne tudjanak napokig csámcsogni rajta:

A mai napon, egy ismeretlen számról kaptam egy hívást a HirTV munkatársától. Rákérdezett egy 2003-ban történt esetre, amikoris 0.19 gramm nettó tömegű növényi ágvégződéseket találtak nálam a Margitszigeten egy nyári estén, amelynek a becsülhető hatóanyag-tartalma (kannabinoid vegyületek-delta 9THC) 0,02 – 11,61 milligramm volt. Ez a Btk. 23. paragrafusa alapján, a csekély mennyiség felső határának (1,0 gramm) az ötvenezred – nyolcvanhatod része.

Hogy elkerüljek mindenféle találgatást, teljesen transzparensen nyilvánosságra hozom a teljes dokumentációt, amit a rendőrségtől és az ügyészségtől kaptam.

Jogászokkal kozultálok, ezen kívül megfontolom, hogy vizsgálatot kezdeményezek a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál, mert ezen információ kiszivárogtatása újságíróhoz, különleges személyes adat jogszerűtlen kiszivárogtatását jelenti.

Vélemény, hozzászólás?