Szijjártó Péternek az első magyar űrhajós ad majd tanácsokat

Illustration for article titled Szijjártó Péternek az első magyar űrhajós ad majd tanácsokat

A nap belpolitikai hírét a népszerű Szijjasnak köszönhetjük, aki tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalant.

Advertisement

"Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok széles körű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, így népszerűségével erősítheti Magyarország pozitív nemzetközi megítélését" – idézi az MTI a külügyminisztériumot.

"Tudásának köszönhetően miniszteri tanácsadóként a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítéséért fog fellépni, ezzel is erősítve hazánk nemzetközi politikai és gazdasági helyzetét" – fűzték hozzá a tárcától. Farkas Bertalan megbízása határozott idejű, 2015. június 30-ig szól.

Advertisement

Az első magyar űrhajós 1980-ban a képen baloldalon látható Valerij Kubaszovval töltött egy hetet az űrben, méghozzá a Szaljut-7 űrállomáson. Óvodás koromban egész biztosan nem volt nagyobb király Farkas Bercinél, aki egyébként ezzel a bajusszal simán játszhatott volna csatárt a Rába ETO-ban vagy a Videotonban is (amúgy korábban futballistának készült).

Azóta dandártábornokká léptették elő, és ilyen minőségében légügyi attasé is volt Washingtonban. Később, 2006-ban indult az MDF színeiben a parlamenti választásokon is, de nem jutott mandátumhoz.

Vélemény, hozzászólás?