Pintér Sándor üzlettársa is kapott Rogánék bőségszarujából

Illustration for article titled Pintér Sándor üzlettársa is kapott Rogánék bőségszarujából

Nap mint derül ki pár újabb ügylet, úgy tűnik, Rogán Antal 5. kerületi polgármester korában egyfajta szóróajándékként osztogatta az olcsó belvárosi ingatlant. Az Átlátszó most a Rack Lászlónak, illetve a Habony Árpád nagybátyjáéknak odaadott ingatlanokról írt.

Advertisement

Rack László három ingatlant is vásárolhatott a Belvárosban tökélyre fejlesztett módszerrel, miszerint a bérlők – vagy az általuk kijelölt cégek – egy haveri cég eleve igen alacsony vagyonértékelése alapján, ahhoz képest még 30 százalékos engedménnyel vehették meg az önkormányzat ingatlanjait. Ezekben az ügyekben nem ritka, hogy egy-egy bolt, lakás vagy ház a környék szabadpiaci árainak negyedéért-ötödéért került köztulajdonból magántulajdonba.

Advertisement

Jellemző módszer volt, hogy a végső vevő nem is a bérlő, hanem egy harmadik cég lett, amely így olyan kedvezményes áron jutott birtokon belülre, ami végképp nem járt volna neki.

Az Átlátszó nagy tényfeltáró anyaga – aminek pikantériája, hogy a HVG-t otthagyó nagyágyú, Rádi Antónia írta – úgy fél tucat hasonló ügyet vesz végig. A séma gyakorlatilag ugyanaz minden esetben. A korábban emlegetett Rack László a milliárdos belügyminiszter többszörös üzlettársa a múltból, egy másik kedvezményezett Habony Árpád családja.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?