Azonosítatlan holttestet is találtak a párizsi kóser boltban

Illustration for article titled Azonosítatlan holttestet is találtak a párizsi kóser boltban

Lehet, hogy ő volt Coulibaly társa, de az is lehet, hogy az ötödik halott túsz. Még mindig sok a kérdőjel a két rajtaütésnél.

Advertisement

A Párizs 12. kerületében, a Port de Vincennes melletti szupermarketben nem tudni pontosan, hány túszt tartottak fogva, és közülük hány halt meg. A 20minutes francia site szerint Coulibaly még a rendőrségi rajtaütés kezdete előtt megölt három túszt.

Nem tudni, ki volt pontosan a rajtaütésnél lelőtt Amedy Coulibaly társa, és hogy mi lett a sorsa: meghalt-e ő is, vagy sikerült megszöknie. De lehet, hogy a Sky által említett azonosítatlan holttest az övé. Coulibaly élettársát továbbra is keresik, ő vélhetően nem volt ott a szupermarketban.

Advertisement

A másik helyszínen pedig arról tudósít a Le Figaro, hogy a Kouachi testvérek esetleg nem is tudtak róla, hogy rajtuk kívül is van valaki a nyomdaépületben, hanem csak elbújt ott a cég egyik alkalmazottja, aki végül sértetlenül kiszabadult. Nem tudni azt sem, miért nem egyidőben kezdődött a két rajtaütés, ahogy pedig az indokolt lett volna.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter azt mondta, hogy a terrorkészültség legmagasabb fokán nem változtatnak, és megköszönte a belügyi erőknek a közreműködést. Szerinte a rajtaütésekben részt vevő fegyveres erők szakszerűek és bátrak voltak.

Advertisement

Közben túszdráma kezdődött Montpellier városában is, de itt valószínűleg nem terrorcselekményről, hanem egy balul elsült ékszerrablásról van szó.

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?