Edward Snowden elmagyarázza, milyen egy jó jelszó

Múltkor már írtunk róla, hogy John Oliver műsorvezető meglátogatta Oroszországban az egykori CIA-alkalmazottat, és készített vele egy elég jó interjút a meztelen képekről. Most itt a következő, sokkal rövidebb felvonás.

Advertisement

Nekem marhára tetszik, hogy az utóbbi évek egyik legfontosabb botrányát kirobbantó, az amerikai kormány elől bujkáló hőssel/árulóval készített interjúban Oliver úgy tud tök fontos dolgokról beszélgetni, hogy látszólag végighülyéskedi az egészet. A kedvenc részem, amikor Snowdenből kiszakad, hogy ez csak egy vicc, ugye? miközben Oliver arról kérdezi, hogy a passwerd mennyire erős jelszó. Igen és nem.

Advertisement

A tanulság egyébként annyi, hogy egy nyolckarakteres jelszót is simán fel lehet törni, kevesebb, mint egy másodperc is elég lehet hozzá. A valódi szavakat és azok kicsit torzított verzióit is érdemes kerülni, viszont aki jót akar magának, az ne jelszavakban, hanem jelmondatokban gondolkodjon, persze spéci karakterekkel. Az admiralalonzoghostpenis420YOLO például elég jó választás, Snowden maga a margaretthatcheris110%SEXY-t ajánlja.

Illustration for article titled Edward Snowden elmagyarázza, milyen egy jó jelszó

Advertisement

via Lifehacker

Vélemény, hozzászólás?