Kitart a kormány a vasárnapi zárva tartás mellett

Illustration for article titled Kitart a kormány a vasárnapi zárva tartás mellett

Gondolhat erről bárki bármit, Orbánék számára ez egy elvi döntés.

Ezt Kovács Zoltán kormányszóvivő mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában, ahol elsősorban a CBA trükközése volt a téma: egy balatonfenyvesi CBA piaccá nyilváníttatta magát az önkormányzatnál – mert a piacok nyitva lehetnek vasárnap is -, miután előcsarnokában termelői piacot nyitott, ahol azonban csak egyetlen termelő árult málnát.

Advertisement

Ennek már Lázár János sem örült tegnap, Kovács pedig most azt mondta, “minden ilyen próbálkozást le kell törni”, egyúttal kijelentette: a konkrét esetet nem is érti, mert egy 175 négyzetméteres boltról van szó, amelynek meg lett volna a lehetősége, hogy törvényes módon működhessen.

Hozzátette: a kormányhivatalok vizsgálják az eset körülményeit, a jogszabályok alkalmazását, adott esetben annak szükségességét, hogy kell-e azokon módosítani. A lényeg viszont az, hogy a vasárnapi pihenőnap bevezetése egy elvi döntés, amely mellett kitart a kormány, a tapasztalatokat pedig az év második felében fogják elemezni.

Advertisement

Nemrég ismertettük mi is azt a közvélemény-kutatást, mely szerint egyik párt hívei sem támogatják már a boltok vasárnapi bezárását.

(via MTI)

Vélemény, hozzászólás?