A világ második legismertebb fizikusának bejön a Marsi

Különben biztos nem adta volna a nevét és arcát a film új promójához.

Neil deGrasse Tyson úgy beszél az Ares-küldetésről, mintha valami ismeretterjesztő film beharagozójában magyarázna a látványos CGI-os bolygóhologramok között. A lényeg úgyis az, hogy jön a film, és hogy marha jó lesz, viszont azt megint meg kell jegyeznem, hogy mennyire jó, hogy nemcsak kiraktak két halál spoileres trailert a film kapcsán, hanem megpróbáltak egy kicsit szokatlanabb, jópofább kampányt csinálni az előzetesekkel.

Advertisement

Kíváncsi vagyok, hogy az idei év nagy sci-fije hogy fog teljesíteni a tavalyi év nagy sci-fijéhez képest. Az Interstellarnak messze nem volt ennyire ötletes a felvezetése, viszont ott Christopher Nolan neve elég volt ahhoz, hogy a fél világ lázba jöjjön, az előzetesek pedig nem lőtték le a sztorit.

Advertisement

Ehhez képest a Marsi színesebb kampánnyal nyomul, de mivel a történet nem eredeti – sőt, rengetegen olvasták –, ezért nagy titkolózások sincsenek. Ridley Scott neve sem hoz annyi embert lázba, régen volt már az Alien, a Szárnyas fejvadász, de még a Gladiátor is. A rendező amúgy bejelentette, hogy már keresik a helyszíneket a Prometheus folytatásához, szóval készül a film. Kár, az első részt sem bírtam végignézni.

Bemutató: október 1.

Vélemény, hozzászólás?