Kategóriák
konc

Mire jó egy számítógépes játék?

Hogy ne kelljen költeni drogokra.

Bizonyíték? Mesélek az egyik kedvenc játékomról (Big Fish Games: Dragonkeeper 2.) kicsit.

Sárkányokat kell felnevelni a játék során, persze barlangban, eddig nagyjából triviális. A sárkányaink tojásból kelnek, ki, és csibecombnak látszó dolgokkal lehet etetni őket, amit persze pénzért lehet venni. Pénzért persze minden kapható, így az újabb sárkánytojások, meg egy csomó egyéb felszerelés is. Egy nagy anyasárkány időnként küldetéseket ad, például hogy szedj össze 100 aranyat, vagy három varázstárgyért cserébe kék sárkánytojásod is lehet. Eddig – gondolom – érthető.

Illustration for article titled Mire jó egy számítógépes játék?

Advertisement

Fő bevételi forrásunk az, hogy ha jól etetjük őket, sárkányaink drágaköveket termelnek. Na jó, ha pontosak akarunk lenni, akkor egy tüsszentő mozdulat kíséretében drágaköveket szarnak. Egy-egy, körülbelül 1 percig tartó “nap” végén az összeszedett drágaköveket konvertálhatjuk mindenféle varázstárgyakká, mint például ezüst szemüveg vagy bolyhos strandpapucs. Vehetünk különböző jószágokat is, akik munkánkat segítik. A gnómok a szanaszét heverő rönkfák és autóroncsok szétlángvágózásával bővítik a barlangot, hogy több helyünk legyen, az impek összeszedik a kiszart gyémántokat, az általam csak bolyhos pimplinek nevezett izék pedig (ezek közül az indigókék a legnagyobb tudású) összeszed mindent egy meghatározott körzeten belül. Olykor ellenségek támadnak sárkányainkra: a tolvajok ellopják a drágaköveket, a barna hajú varázslók szőkék lesznek, ha legyőzzük őket, és vannak itt persze lovagok is, akiknek punk hajuk lesz, ha legyőzetnek. Amikor egy ilyen ellenség vereséget szenved, az agyából kipattan egy zöld-sárga jin-jang, amire kattintva villám csap egy másik támadóba is. Védekezhetünk trollokkal is, ezek közül – mint az nyilvánvaló – a tüdőlila a legerősebb. A manuális etetés helyett magasabb szinteken vehetünk szakácsot. A szakács konkrétan a sátán, séfsapkában, tábori tűzhellyel. Ő magasabb szinteken szürke Chef de Luxe szintűvé lényegül. Igen érdekes még a mohó varangy, aki (ami?) befalja a kiszart drágaköveket, majd némi pihegve kérődzés után, világító üveggömböt hány ki tőle. Mint az adja is magát, varangyból a legerősebb a mustárosfos-barna színű. Ezeket a gömböket össze tudjuk szedni, persze csak ha van mana-fánk, amire gyűjthetjük a hányadékgömböket. 6 hányadékgömbért vehetünk egy fiesztát, aminek az a lényege, hogy sárkányaink zöld háncsszoknyát húznak, és újra felveszik azokat a sombrerokat, amik amúgy újszülött korukban is rajtuk vannak A 3. sárkányszinten a csavart szarvak miatt természetesen amúgy már nincsen sombrerojuk. Két hányadékgömbért olyan segítő varázslatot is választhatunk, amikor egy nagy anyasárkány egy egérrel egy második, a miénkhez teljesen hasonló kurzort irányítva igyekszik összezavarni minket. A képernyőn néha átszalad egy izzadtmacska-színű giliszta, akire ha rákattintunk, 12 aranyat kapunk, kivéve, ha tele van a hányadékgömb-fa, mert akkor csak 11-et, illetve ha már van kétfejű, fekete sárkányunk, mert akkor 13-at.

Minden 12. küldetés után kapunk egy pergamenfecnit, amikből a végén egy varázs-iránytű állítható majd össze, amivel mi, a hercegnő, legyőzhetjük a gonosz és borostyánmandragóra-színű keleti boszorkányt.

Önerőből eddig jutottam.

Vélemény, hozzászólás?