Kategóriák
konc

Politikonc – 2016#1

Nem…. Nem, nem, nem nem és nem! Nem hagytuk abba, nem untuk meg, és nem bátortalanodtunk el! Újra hasít heti összegzőnk, Best-, és Worst of válogatásunk, hazánk, és a nagyvilág híreivel.

Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor két hír szoros ölelésében szuszogtuk végig az év első másfél hetét. Az egyik egy belföldi történés volt:

Illustration for article titled Politikonc - 2016#1

Advertisement

/Hosszú Katinka széttépi a borítékba zárt Gyárfás Tamást/

A másik pedig egy külföldi, de történetesen semmi köze ahhoz az örömteli hírhez, hogy cirka 30 év után újra hidrogénbombával tisztelték meg bolygónkat:

Illustration for article titled Politikonc - 2016#1

Advertisement

/Német férfiak raknak össze egy széttépett német nőt Kölnben/

Belföld:

A Hosszú Katinka-ügy

Túlzás lenne azt állítani, hogy Bol-Dog voltam amikor először lehetőségem kínálkozott végignézni a legendássá vált sajtótájékoztató fecni aprólékosságú összefoglalóját, ahol is Hosszúék Havasi Bertalan magasságaiban szárnyaló sajtósának remegő hangon ugyan, de sikerült eltántorítania szándékától, a jatagánnal a szájában, a Hosszú-Tusup-bástyára éppen felmászni szándékozó Kiss László Szulejmánt.

Advertisement

Kiss felháborodása emberileg mindenképpen érthető volt, hiszen úgy érezhette, hogy a Hosszú Katinka Vs Magyar Úszószövetség sztoriban ő az ártatlan áldozat, aki ugyan tett le az asztalra ezt-azt, például öt olimpiai bajnokot (muhaha), mégis a Hosszú által megfogalmazott bírálatcunamiból Gyárfáson kívül talán ő vehette magára a legtöbbet (le is mondott). Azt viszont már kevésbé értem, hogy miért háborodott fel Kiss azon, hogy Hosszú önállóan, férjével, Shane Tusuppal akar felkészülni? 2013 óta nagyjából ez a helyzet, nem???? Aki mást tud, írja meg kommentben! 🙂

Advertisement

Természetesen Hosszú teátrális sajtótájékoztatója megihlette a Csipkerózsika-mód szunnyadó magyar ellenzéket is, amiről gonzó prófétánk, Szily László írt egy vicces, és egyben lehangoló összefoglalót a 444-en:

Advertisement

Mire ezt leírtam, a vasárnapi tyúkhúsleves és rántott borda meghozta a várva várt megnyugvást is:

Advertisement

Legyen a sötét anyag neve: Tiborczium!

Illustration for article titled Politikonc - 2016#1

Advertisement

Mielőtt elolvasnátok a hírt, indítsátok el ezt a zenét:

Mióta beüzemelték Zalaegerszegen az új LED-lámpás közvilágítást, a járókelők este nem látnak a járdákon, a kerékpárutak pedig veszélyessé váltak. Mindennek az az oka, hogy a nemrég felszerelt, új lámpák az úttestre koncentrálják a fényt. Írja az mno.hu.

Advertisement

A hibák miatt Balaicz Zoltán fideszes polgármester – az LMP által megszerzett dokumentumok szerint – levélben kért segítséget a Megyei Jogú Városok Szövetségétől, és egyúttal reklamált az Elios Zrt.-nél is.Többek között ezt írja:

  • Teljes fény helyett csak árnyék vetül a járdákra és a gyalogátlelőkre;
Advertisement

Ha ezek után az első Orbán-unoka neve Luke lesz, végre lesz valami sokat szenvedett kis hazánkban, amit teljes egészében érteni fogok.

Tiborcz nagyúr lendületesen kezdte az évet( illetve fejezte be az előzőt), hiszen strómanok által jegyzett cégen keresztül megvette a turai kastélyt, mindösszesen 200 millió forintért.

Advertisement

Sokat gondolkodtam ennek a jóravaló, minden jel szerint önmagáról, valamint családjáról gondoskodni tudó fiatalembernek a szárnyalásán. Arra jutottam, hogy ez talán a bulimia egyik fajtája lehet, csak önhánytatás nélkül.

Advertisement

Gazda Albert gyönyörű fotókkal illusztrált posztban méltatta a turai kastély szépségét a G-középen:

Advertisement

Presztízspozíciót kapott Fejér megye országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán. Ő felel azért az Etyek környéki és Váli-, valamint Szent László-völgyi térségért, ahonnan Orbán Viktor is származik. Nehezen átlátható, hogy Tessely miért nem kormánybiztosi kinevezést kapott, de eleve szinte lehetetlen kiigazodni a biztosi és megbízotti posztok között.

Az indexes Szabó Dániel Vilmos mégis megpróbálja nekünk elmagyarázni:

Advertisement

Megdöbbentő hír cikázik már hónapok óta a közösségi oldalakon,miszerint 2016 első napjától a kutyákat tilos láncon tartani. Nem tudom hogy ezen hír ill. rendelet következményeként pusztult-e el két nagytestű kutya Bács-Kiskunban, ahol is az úton kóborló, szabadon engedett állatokat (részben a nagy köd miatt) elgázolták. A hír zséta verziója szerint kutyákat 2016-tól gyakorlatilag tilos láncra kötni. Sok kutyatartó nem fogja tudni betartani ezt az előírást, hiszen rengeteg tanyán például kerítés sincs, ami visszatarthatná az állatokat, ugyanakkor a kilátásba helyezett büntetés miatt mégis kénytelenek elengedni az ebeket (gondolják tévesen!).

Mielőtt belinkelném ide a NÉBIH oldalán megjelent pontosítást, hadd jegyezzem meg, hogy bitang nagy felelőtlenség volt a téves hírt zavartalanul, cáfolat nélkül osztódni hagyni a közösségi oldalakon hónapokon át. Ki tudja, hány szerencsétlen kutyus látta kárát ennek?

Advertisement

Illustration for article titled Politikonc - 2016#1

http://portal.nebih.gov.hu/-/tajekoztato-…

A cigányhal lenyomta a zsidóhalat

Nem egy Blahára keresztelt víztározóban, hanem a Magyar Haltani Társaság októberben indított közönségszavazásán.

Advertisement

Illustration for article titled Politikonc - 2016#1

http://haltanitarsasag.hu/azevhala_hu.ph…

A Haltani Társaság oldalán kellett szembesülnöm azzal is, hogy gyerekkoromban több millió forint értékben károsítottam a természetet. A felpillantó küllő eszmei értéke ugyanis darabonként 100 000 forint. Íme:

Advertisement

Illustration for article titled Politikonc - 2016#1

Spermakrízis Magyarországon

Tudjuk, tudjuk, de ez a hír most kivételesen tényleg a GECIRŐL szól! Bezárt Magyarország legnagyobb spermabankja, mert az ÁNTSZ szerint az intézményben tiltott szervkereskedelmet folytattak. Ez alatt nagyjából azt kell érteni, hogy dán spermával termékenyítették be a magyar petéket! Szent Isten! Még jó hogy nem norvéggal!

Advertisement

Aczél Endre napok voltak a Konc szerkesztőségi fórumában ;), melynek megkoronázásaként életünkben először, és talán utoljára, belinkelünk egy Aczél Endre írást a Konc eheti összefoglaló posztjába! Remélem nem ragad el minket vijjogó ragadozómadárként, polgári-liberális, esetenként jobbközép lelkiismeretünk! 😉

Advertisement

És végezetül a nemzet biztonságpolitikai szakértője, Nógrádi György:

Mielőtt megnősültem 700-800 lánnyal jártam hosszabb, rövidebb ideig. Harminckét évesen ismertem meg a nejemet. Három dolgot imádtam már akkor is. A munkámat, ultizni, és természetesen a nőket. Ebben semmi különös nincs. Azt gondolom, ha valaki harminckét évesen ismeri meg a nejét, természetes, hogy előtte rengeteg lánnyal jár együtt, akiknek ma már jelentős része nagymama.

Advertisement

Illustration for article titled Politikonc - 2016#1

A feleségem megszokta, hogy imádok udvarolni. Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy a kapcsolatunk is nagyon érdekesen kezdődött. A nászutunkon tartottam idegenvezetést, és közben ölelgettem, de dermedt csend volt. Kiderült, hogy ő arrébb állt, és én egy másik nőt ölelgetek. Úgyhogy tényleg azt hiszem, megszokta. Mindig mindent lehet egy pontig csinálni, csak tudni kell, hol van az a pont.” /Blikk/

Advertisement

Külföld:

Ahogy legszívesebben Merkel látná…

Illustration for article titled Politikonc - 2016#1

Advertisement

A kölni Szilvesztert:

Illustration for article titled Politikonc - 2016#1

Advertisement

És amit valójában láthattunk:

Persze az is lehet, hogy mint nagyon kevésszer, most is Papp Réka Kingának van igaza:

Advertisement

Szerény személyem viszont szeretné kikérni magának, hogy férfi-nő relációban tárgyaljuk az esetet. Még szerencse, hogy ezt körülbelül az nem szarja le, aki nem akarja, azzal együtt, hogy Európában ritkán erőszakolnak meg 9 éves lányokat autóbuszon, míg a Vörös-tengertől a Gangeszig ez viszonylag elterjedt formája a férfiak szimpátia-kifejezési szokásainak. Mégsem a kulturális különbségekig, az európai normarendszerek el nem fogadásáig vezetik vissza a kölni atrocitásokat. Nem! Ezt állítani szimpla nácizmus! Így hát én sem teszem, terrorról, tervezett akcióról meg végkép nem mertem volna beszélni:

Advertisement

Kölnben tolerancia-performansszal és tűzijátékkal, Észak-Koreában hidrogénbombával köszöntötték az újesztendőt:

Advertisement

Kétségtelenül jól kezdődik az év, még szerencse, hogy Lengyelországban minden a legnagyobb rendben:

Advertisement

Erre be is teszem ezt a zenét:

Sean Pennel meg olyat tettek, hogy még!

Konkrétan rá hivatkozva buktatták le minden idők egyik legótvarabb drogbáróját, nem sokkal szökése után!

Advertisement

Kultúra

Advertisement

Tartom, emelem:

Nemrég jött szembe egy videó Pihiről, és a III. kerületi lét nehézségeiről (szinte érzem a bundás kenyér, és a kávé illatát):

Gesztesi alkoholproblémáin rugózik a fél ország, ez az, ami megkarcolja a figyelemreceptorokat, aztán néha mégis úgy esik, hogy a prolik, a kiszolgáltatottak hangja is felkúszik az égbe. Arról persze senki sem készít, vagy oszt meg videót, hogy ennek a szerencsétlennek finom lett az otthon főzött paprikás krumplija, hogy hónapok gyertyafényes vacsorái után vissza tudta köttetni az áramot, vagy meg tudta szereltetni a tévéjét. Arról sem, hogy a legnagyobb hidegben behívja a kutyáját melegedni, vagy kocsonyát hűt a verandán, amit reggelre ellopnak. Nem. Ha viszont röhögni lehet az istenverte nyomorán, öt nap alatt kilencszázezer magyar lesz kíváncsi rá. Ezzel búcsúzom: Csodálatos jövő hetet mindenkinek!

/Muhaha!/

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel, csillagozd, hálásak leszünk érte!
Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben és bemutatkozó oldalunk Kapcsolat menüpontjában, valamint impresszumában megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.
Megtalálhatod és követheted a Koncot a Facebookon, a Twitteren és a Tumblren is, bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.

Vélemény, hozzászólás?