Kategóriák
konc

Járőkelő-effektus, most Budapesten

Gyorsposzt kérdéssel.

Illustration for article titled Járőkelő-effektus, most Budapesten

Advertisement

Volt már szó a jelenségről a Koncon itt és itt is.

Advertisement

Egyik kísérlet sem volt mentes a mesterséges körülményektől, ez a kísérletek (pláne a reklámcélúak) velejárója, ámde itt van egy friss írás egy bizonyítékokkal alá nem támasztott esetről (igaz, miért is kellene alátámasztani egy egyszerű személyes beszámolót).

Advertisement

A szerző turistaként járt Budapesten, és egy az utcán összeeső, talán hajléktalan ember révén szembesült kedvenc jelenségemmel. Megtapasztalta azt, hogy az emberek többsége simán elsétált az egészségügyi válsághelyzetbe került úr mellett, a mentő pedig, hiába hívták, nem érkezett, majd két rendőr oldotta meg (remélhetőleg) a problémát.

Én valószínűleg hagynám magam az utcán megdögölni, szóval sokat nem ér a véleményem. Vajon tényleg a járókelő-effektussal találkozott az idézett szöveg szerzője, miszerint majd valaki más segít, vagy netán a járókelők tévesen (?) azt hitték, hogy a Hajléktalan szimpátiát remél című balettből láttak előadást?

Advertisement

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel vagy hagyd magára, majd más megosztja! Mi nagyon örülni fogunk és hálásak leszünk, ha megosztod, hiszen Neked írjuk a blogot! Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben, vagy az impresszumban megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.

A Koncot megtalálhatod és követheted a Facebookon, a Twitteren és a Tumblren is. Bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.

Vélemény, hozzászólás?