Három percben válaszolt a közmédia a comment:comnak, bónusz köcsögözéssel

Illustration for article titled Három percben válaszolt a közmédia a comment:comnak, bónusz köcsögözéssel

Ha valamikor úgy döntene az M1 Híradója – esküszöm, beérném a Duna Worlddel is -, hogy legalább három percet rászán arra, hogy erőforrásokat és emberi munkaórákat nem kímélve direkt válaszoljon egy posztomra vagy cikkemre, akkor én lennék az az ember, aki a bokáit összeütve táncolna el a Kunigunda utcáig. Nem tudom, SzabóZ hogy érez, de megtisztelő lehet a figyelem, amit a Híradó rászánt a tegnapi, közmédiát ekéző posztja után.

Advertisement

SzabóZ posztjának az volt a lényege, hogy a közmédia annak ellenére nem tett eleget a lakosság tájékoztatásért, hogy gyakorlatilag több televízió és rádió áll rendelkezésére, mint Berlusconinak egy jobb pénzügyi évben. Híreket ugyan rendszeresen adtak, de már egy nappal később. Amikor igazán kialakultak a dugók, azaz csütörtök este, egy rohadt szalaghír sem futott át a képernyőn, hogy SENKI NE MENJEN SEHOVA, MERT BAJ LESZ. Ilyen tájékoztatás egész hétvégén nem volt. Óránkénti híradás péntektől már tényleg igen, de az is kevés volt mondjuk a közösségi hótérképhez képest, amit emberek sufniból raktak össze.

Az MTVA viszont úgy döntött, túlkompenzálja a dolgot és nem csak egy nyilatkozatot adtak ki, hogy ők igenis, rendesen tájékoztatták a lakosságot, és különben is, egy csomóan kattintottak a hirado.hu-ra, hanem perceket áldoztak a Híradóból – abból a műsorból, aminek pont azt kellene csinálnia, amit SzabóZ kifogásolt – hogy visszaszóljanak a comment:com-nak. Ami pedig a legviccesebb, hogy kiemeltek egy kommentelőt, aki egyenesen leköcsögözte szegény Szabó Zolit, úgyhogy ha úgy vesszük, Szabó Zoltán talán az első újságíró, akit leköcsögözött élőadásban a közmédia, bár ki tudja, nem szoktam nézni minden késő esti műsort. Az meg nyilván tökmindegy, hogy a már akkor többszáz kommentet megérő posztból miért annak a felhasználónak a hozzászólását emelték ki, akinek ez az egyetlen, amióta regisztrált. Informania addig és azóta sem szólt hozzá semmihez.

Advertisement

A Híradót itt lehet megnézni, annak ellenére, hogy van embed-kódja, az istennek sem sikerül beillesztenem ide, de tényleg kattintsatok át és tekerjetek 26 percig a magyarázkodáshoz, megéri.

Én nem az a fajta ember vagyok, aki az állami kiadásokat lélegeztetőgépekre váltja át és fújtatva kiabálja, hogy hány gyerek életét lehetne megmenteni, de az tuti, hogy ezt a három percet lehetett volna értelmesebb dolgokra is használni, mondjuk leadhatták volna Orbán Viktor rövidfilmjét és akkor az egész ország, nem csak az egész este interneten lógó része, végre kifújhatta volna a gőzt és felnevethetett volna egyet.

Vélemény, hozzászólás?