Nílusi múmia és beszélő linzerkarika – A közmédia új gyerekműsora úgy hangzik, mint egy rossz trip

Illustration for article titled Nílusi múmia és beszélő linzerkarika - A közmédia új gyerekműsora úgy hangzik, mint egy rossz trip

Oké, a világ legtöbb ismert gyerekműsora (Spongyabob, Yo Gabba Gabba, Teletabik) mind olyanok, hogy egyszerre élvezhetik ártatlan gyerekek és későhuszas sztónerek, de az M2 új gyerekműsorának, a Dr. Téboly varázsműhelyének a leírása olyan, hogy mindenki kivétel nélkül rettegni fog tőle.

A sorozat minden részében egy gyerekszínházi előadást vezetnek fel a kerettörténettel, amelyben Dr. Téboly, az őrült professzor és segédei mutatják be a színfalak mögötti birodalmat. A humorral fűszerezett tárlatvezetésen a műsor nézői felfedezhetik, hogy hol készülnek az előadáshoz szükséges kellékek.

"Dr. Téboly professzor többek között a pattogó tej, a végtelen csokoládé és az egy órán át tartó ötperces szünet megálmodója. Csupa olyan dolgot talál fel, ami a gyerekek életéhez elengedhetetlen"

Dr. Téboly műhelyében félkész találmányok, megvalósításra váró megrendelések között dolgozik barátaival: Nimuval, a nílusi múmiával és Vilivel, a visszabeszélő linzerkarikával, aki egy félresikerült kísérlet eredményeként maradt a professzornál és képtelen csendben maradni.

Advertisement

Egy múmia és egy beszélő linzerkarika? Kifogytam a szavakból. Az meg annyira nem szerencsés, hogy pont a Dr. Téboly nevet adják a műsornak, ezzel a címmel kijött 1992-ben egy horrorfilm, amiben egy bolond orvos különböző kórházi eszközökkel, kuncogások közepette trancsíroz fel egy csomó szerencsétlent.

Sajnos semmilyen képet vagy videót nem mellékeltek hozzá, úgyhogy ha valaki össze tudna dobni gyorsan egy illusztrációt Dr. Téboly varázsműhelyéhez vagy a visszabeszélő linzerkarikához, az ne fogja vissza magát.

Vélemény, hozzászólás?