Ki lehet a meztelenül járkáló debreceni milliárdos?

Nagy villája van billiárdszalonnal és moziteremmel, "ott lakik a villasoron" és lengő pöccsel járkál a takarítónő előtt. Ki ő?

Olyan cikk jelent meg a Népszabadságban, amilyennek a XIX. század végi Népszava írásait képzelem. Gonosz, szinte perverz, pöffeszkedő kapitalista csap össze benne a szegény, takarításból élő, de érettségizett Nép Lányával. A szerző Kácsor Zsolt, a sztori annyi, hogy egy bunkó milliárdos meztelenül flangált a villájában a takarítónő előtt, aki azonnal felmondott emiatt.

Advertisement

De ki lehetett az? A cikk – bár nyilván csak azért íródott, hogy tippelgessünk – még azt sem árulja el, hogy hol járunk, de mivel Kácsor debreceni, gondolom ott. Főleg, hogy Budapesten soha senki nem fogalmazna úgy, hogy "ott a villasoron".

Nézzük akkor, kik jönnek számtásba, ha egyáltalán debreceni a főszereplő. A város pillanatnyilag leggazdagabb embere a Napi Gazdaság listája szerint Boros József vendéglátós, aki az Aranybika felszolgálójából lett a legendás szálló-étterem tulajdonosa 13,2 milliárddal. Korábban Szima "Automatás" Gábort mondta volna az ember, de ő a nyerőautomaták betiltásával elvesztette a vagyonát, ezért szerepelt idén ilyen rosszul a focicsapata. A második a 10,1 milliárdos és igen gyorsan duzzadó vagyonnal rendelkező Herdon István, a Xanga cégcsoport tulaja, a helyi reptér üzemeltetője.

Advertisement

Bár a Napinál nem szerepel, a dehir.hu megemlti a 800 embert foglalkoztató Szabó Miklós Tranzit-Ker-alapítót.

Ne zárjuk ki a többi nyilvántartott hajdú-bihari milliárdost sem, a Hajdú Zrt-s Novotni Istvánt, az agropointos Gáspár Gyulát, aztán Ráthonyi Zoltánt, Bódi Lászlót, Kotosmann Zoltánt, Seres Zoltánt, Csutak Csabát, Miklóssy Ferencet és Nagy Sándort.

Vélemény, hozzászólás?