Te mit neveznél el Horn Gyuláról?

Illustration for article titled Te mit neveznél el Horn Gyuláról?

Gyurcsány Ferenc utcát nevezne el a halott miniszterelnökről, de ez nálunk nehézkes ügy, mert ehhez sokat kell várni az illető halála után. Az viszont nem kérdés, hogy Horn, sajnos vagy nem sajnos, lazán megérdemli, hogy valami megkapja a nevét. Az EU? A parlamenti dohányzó? Voksolj vagy szavazz!

Advertisement

De akkor mit nevezzen el a kormány Horn Gyuláról? Van pár ötletünk. Mivel Horn azon kevés balosok egyike, akit Orbán Viktor, Kövér László és az egész Fidesz-vezetés is elismerően emleget, bármilyen ötletnek megvan az esélye a megvalósulásra.

Az Európai Uniót

Szép tisztelgés lenne az integráció és a szóvégi "i" elnyelésének nagy barátja előtt, ha az EU-t az emlékére átkeresztelnék Európaunióra. Még csak hosszas egyeztetésekre sem lenne szükség ehhez, mert elég lenne nemzeti hatáskörben megváltoztatni az unió nevének magyar fordítását. Ebbe kössön bele Viviane Rózsekeresztes Antikrisztus Reding!

Advertisement

A parlamenti dohányzót

Talán ez lenne a legadekvátabb, hiszen Horn többet füstölt, mint egy Wartburg. És bár a lakossági fórumokon érezte igazán jól magát, egy csomó időt töltött a Parlamentben.

Advertisement

Országos Horn Gyula Tbc és Pulmonológiai Intézetet

Horn az intézet mostani névadójánál, Korányi Sándornál sokkal többet tett azért, hogy szó essen a láncdohányzásról.

Advertisement

Horn Gyula Nemzeti Dohányboltot

A sokat emlegetett összefogás páratlan szimbóluma lehetne, ha a hamutálak mélyén húzódó lövészárkokat átlépve a Fidesz a jobboldal által is kedvelt legnagyobb magyar dohányosról nevezné el a párttrafikokat.

Advertisement

A Gyuszi géppisztolyt

Ha a komcsik alatt tudtunk világszinten is jegyzett gépkarabélyt gyártani AMD néven, a Magyar Koncessziós Polgárok rezsimje alatt miért ne tudnánk újra villantani? A fegyvert a nemzetközi piacon Gyuzi néven lehetne forgalmazni, a nagyon kevés olyan miniszterelnökök egyikének emlékére, aki annak idején igazi géppisztollyal gyakorolta a tömegoszlatást. A Gyuszi típusú géppityuról pedig egy rakás "Gyula, hoztál csabait?"-típus vicc is születhetne.

Advertisement

Azt az állványfajtát, ami a belül szinte teljesen lebontott házak homlokzatát tartja, amíg mögé nem építenek egy új házat

A dolog, aminek sajnos nem tudom az eddig használatos magyar nevét, eleve úgy néz ki, mint a balesete után viselt úgynevezett Horn-korona, csak sokkal nagyobb. Ez lehetne mondjuk a Horn-állvány.

Advertisement

A hidegvágót

Ha lenne állami tulajdonú szerszámgépgyár, a vasfüggönybontás emlékére azt kéne átkeresztelni Horn Művekre. De nincsen. Vagy a HM Arzenál Zrt. fegyvergyárat lehetne HGY Arzenálra átnevezni, vagy magát a hidegvágót hornvágóra, én az utóbbit támogatnám inkább.

Advertisement

Olyan szuper szavazógépünk van, hogy te is adhatsz hozzá saját tippet, ha tudsz jobbat a mi ötleteinknél. Hajrá!

Vélemény, hozzászólás?