A Telekom megszégyenítette Budapestet bringafronton

Illustration for article titled A Telekom megszégyenítette Budapestet bringafronton

2011 nyarára készült volna el a budapesti közbringarendszer, a BuBi, semmi se lett belőle, a Telekom viszont most elindította a saját bicikliflottáját.

Advertisement

Igazán menő, hogy már két éve nem létezik egy olyan rendszer a fővárosban, hogy a 75 nem létező gyűjtőállomás bármelyikén felvehetünk egy nem létező bringát, amit fél óráig ingyen, majd a következő félórára egy villamosjegy áráért nem használhatunk, majd bármely állomáson letehetjük, és a végén bankkártyával vagy mobiltelefonnal nem fizethetünk. Most épp úgy áll a helyzet, hogy a 2014-es idényre készül el a BuBi-hálózat. Ennek már van legalább 1 százaléknyi esélye, hiszen akkor lesznek a választások.

A Telekom rendszere kevésbé menő, cserébe létezik. Nekik 40 bringájuk van, amikkel a cég dolgozói 4 telephely között tekerhetnek. De maga a rendszer körülbeül olyan, mint a nem létező önkormányzati. Maguk a bringák rondák, de ez minden hasonló közbringarendszernél így van, ezzel is próbálják lophatatlanná, pontosabban lopás után eladhatatlanná tenni a gépeket.

Vélemény, hozzászólás?