A temetés is rezsi lesz? Ti minek az árát rezsicsökkentenétek?

Illustration for article titled A temetés is rezsi lesz? Ti minek az árát rezsicsökkentenétek?

100 ezer forinttal csökkenhet a rezsi – olvastam ma, ami tök jó, mert az én esetemben ez azt jelenti, hogy jelentősen átmegy a rezsim negatívba. Innentől kezdve félállásban rezsicsökkent leszek, fél állásra meg elég a blogolás.

Advertisement

Sajnos a Hírlap kissé túlzott a címével, ugyanis ez éves szintet jelent, én meg ugye – mint minden ember – havonta számolom a rezsit, na de nem is ez a legkülönösebb a ma bejelentett folytatásban.

Advertisement

A rezsicsökkentés az egyik legremekebb kommunikációs lépése volt a kormánynak, melynek jogosságát egy parlamenti párt sem merte megkérdőjelezni, sőt vitatkozni is legfeljebb csak azon vitatkoztak, hogy mennyivel kellene túllicitálni a Fideszt.

Advertisement

Akár egy sikerfilmnél, itt is teljesen természetes, hogy jött a folytatás, és akár egy sikerfilmnél, itt is teljesen természetes, hogy egyre inkább ellaposodott a sztori. Mert víz, villany, gáz oké. A szemétdíj, kéményseprés, miegymás már kevésbé üt, de rendben van, aztán jönnek gázpalackok, a tűzifa stb.

Marketingszempontból egyre kevésbé szexi intézkedések, ráadásul egyre inkább belecsúsznak abba a rétegbe, amelyik szociálisan rászorul és amelyek szerencsés esetben eddig is kaptak támogatást (pl. ingyenes tűzifát). Ha nem, akkor meg izé, velük kellett volna kezdeni, nem a villalakókkal – csak hogy demagógabbat mondjak a rezsicsökkentésnél is.

Advertisement

Na de egyszer a legkevésbé szexi rezsitételek is elfogynak, akkor mit lehet csinálni? Bővítjük a rezsi fogalmát! Csökkentjük mondjuk a temetkezés árát (ahogy azt ma kicsit belengették a sajtótájékoztatón mint lehetőséget). Főleg, hogy az ellenzék ennek a támogatási rendszerét – teljesen alaptalanul – úgyis kikezdte.

Advertisement

Akinek már halt meg hozzátartozója, az tudja, hogy komoly érvágás egy temetés, ráadásul mindig a legrosszabbkor. Na de hogy ez rezsi lenne? Nagyon remélem, hogy senkinek nem hal meg havonta hozzátartozója, de évente sem.

Nehogy már a 10. rezsicsökkentési tétel ennyi sikeres ötlet után a temetkezés legyen. Van jobb ötletetek? Mentsük már meg ezt a klassz sorozatot a totális ellaposodástól!

Advertisement

/Fotó: Burns Library, Boston College on Flickr/

Vélemény, hozzászólás?