1978-ban érzi magát Áder egykori katonatársa

Illustration for article titled 1978-ban érzi magát Áder egykori katonatársa

Vágvölgyi B. Andrást egy Facebook-bejegyzése miatt perli a köztársasági elnök. Ha veszít, segélykoncertet szervez.

Advertisement

Tegnap írtuk meg, hogy Áder János 1-1 millió forintra perelte be az Indexet és Vágvölgyit is, amiért azt írták, hogy 1978-ban, sorkatonaként részegen lövöldözött. Az egykori Magyar Narancs-főszerkesztő, egy sorkatonaként elkövetett függelemsértéséről és fogdabüntetéséről vallva jegyezte meg, hogy együtt ült Áderrel, aki emlékei szerint vagy otthagyta az őrhelyét egy foci-vb-meccs közvetítése miatt vagy részegen lövöldözött.

Advertisement

A fél éve Kolozsváron élő Vágvölgyivel a Transindex közölt ma interjút, és ebben Vágvölgyi azt mondja, egyszer a kilencvenes években már megírta ezt a sztorit a Narancsban, ám "akkor Áder még nem volt köztársasági elnök, nem is panaszkodott miatta."

A konkrét esetről most ezt mondta:

A Facebook kávéház, ahol a barátaimmal beszélgetek. Facebook-barátaim között vannak indexes újságírók is, ők ráharaptak a szolidaritási akcióhoz írt soraimra. Mivel értelmezésem szerint ez már a széles nyilvánosság, ezért finomítottam a történeten, hátha megcsalt a memóriám, ami egyébként nem szokott, pláne, hogy Áder korábban a Magyar Narancsos emlegetés kapcsán egy szót sem szólt, de sicher was sicher.

Advertisement

Vágvölgyi abban az esetben, ha elveszítené a pert, zenészbarátait kérné meg, hogy szervezzenek segélykoncertet, amire akár még a Pussy Riotot is elhívná, bár ezt lehet, hogy csak viccből mondta, ki tud már ennyi humor között eligazodni?

A legjobb mondat azonban ez:

1978-ban érzem magam, csak most Áder játssza el a Bimbó alezredest.

Vélemény, hozzászólás?