​2011 óta mindent tudott a Fidesz a százmilliárdos adócsalásokról

Horváth András, az adóhatóságot feljelentő volt adóellenőr 2011. november 28.-án mindent megírt Rogán Antalnak és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, amit tudni vélt a NAV által fedezett gigantikus ÁFA-csalásokról.

Hiába írta le Horváth részletesen, hogy az adóhivatal nem ellenőrzi a legnagyobb csalókat és adóelkerülőket, illetve hogy a költségvetést évente százmilliárdos nagyságrendű kér is érheti emiatt, Rogán és a kormány nem foglalkozott a kérdéssel. El sem tudom képzelni, vajon miért!

Advertisement

Így kezdődik a levél:

Szerény becslések szerint is száz milliárdokban mérhető adóbevételek hiányoznak az állami költségvetésből, ami elsősorban az ÁFA területen jelentkező adóelkerülések, ill. adócsalások igen magas arányára vezethető vissza, miközben az adóhatóság – látszólag – tehetetlen.

Advertisement

aztán ilyeneket tartalmaz még:

egy kivételezett helyzetben lévő adózói körhöz tartozó társaságok vonatkozásában az adóhivatal már évek óta nem végez érdemi adónem ellenőrzéseket

Advertisement

és

A szóban forgó adózói kört érintően gyakorlatilag nincsenek kiutalás előtti ellenőrzések, sőt utólagos ellenőrzések keretében sem történik meg a gazdasági események valóságtartalmának a vizsgálata.

Advertisement

vagy

A kiemelt adózók adóügyeinek fenti módon történő kezelése (az ellenőrzések visszatartó erejének a hiánya) miatt mára rendkívül elfajult a helyzet: a multi nagykereskedők beszállítói hálózatában milliárdos számlagyárak tömege működik

Advertisement

nem beszélve arról, hogy

elengedhetelen a vallott ügyletek mélyreható vizsgálata.

Érdekes, hogy Horváth kereszteshadjárata mögé csak az LMP állt oda, pedig ez csemegetéma lehetne minden ellenzéki pártnak, Schifferék pénteken tartanak tüntetést a Dob utcai NAV-központ előtt.

Advertisement

[via atlatszo.hu]

Vélemény, hozzászólás?