2013 legjobb magyar vígjátéka egy igazi bankrablás

Isten mentsen attól engem, hogy tréfát űzzek abból, hogy ma kiraboltak egy bankot Budapesten, de én ennél nem láttam ma erősebb magyar mozgóképes 30 másodpercet tényleg egy jó ideje. Én annyira nem szoktam túlozni.

Advertisement

Mondjatok ennél tökéletesebb vígjátékot. Elrohan egy férfi. Pár másodpercig nem történik semmi. A kép jobb oldalában betotyog egy galamb. Megint pár másodperc szünet. Aztán a kép másik felében feltehetőleg zihálva, érkezik lassú kocogással a biztonsági őr, mintha csak azt kiabálná, hogy Legyen szíves! Legyen szíves! Fiatalember! De amit elmondtam, az csak a szigorú cselekmény. Ezt tényleg látni kell.

Pillanatok alatt elkészült a Benny Hill-változata is, ha valakinek az alaphumor kevés lenne.

Advertisement

A legviccesebb az egészben, hogy Budapesten egy biztonsági kamera képes volt arra, hogy fél percben összesűrítsen valamit, amihez egy svéd rövidfilmes rendezőnek 12 perc kellett. Göteborgban forgatta Ruben Östlund, az irtó nyomasztó Play rendezője az Incidens egy banknál című filmjét, ami arról szól, hogy két töketlen rabló megpróbál kirámolni egy bankot, miközben a skandináv világ apróságai megállás nélkül zajlanak körülöttük. Östlund ráadásul pontosan úgy rendezte meg a kisfilmet, mintha egy biztonsági kamera felvétele lenne, ami néha be-, néha pedig kizoomol. Az eset egyébként 2006-ban valóban megtörtént Stockholmban, a rendező pedig mindent a legutolsó pillanatig rekonstruált az igaz történetből.

A bankrablás a XIII. kerületben, a Béke út 9 alatti fiókban történt. Lövés nem dördült el, a rablásban senki sem sérült meg.

Vélemény, hozzászólás?