65 kamu éttermet törölt a Netpincér

Illustration for article titled 65 kamu éttermet törölt a Netpincér

Több étterem is virtuális konyhákat hozott létre a portálon, azaz 3-4 különböző névvel árulta ugyanazt a kaját.

Advertisement

A Netpincér még kedden jelentette be, hogy kíméletlenül lecsapott a kínálatában regisztrált kamuéttermekre és 65-öt szó nélkül, egy évnyi válogatás után ki is paterolt a honlapról.

Részlet a kiáltványukból, amit itt lehet teljes egészében elolvasni:

Néhány étterem azzal próbál több vendéget "fogni", hogy virtuálisan létrehoznak még 2-3 pizzériát. Ez azt jelenti, hogy fizikailag egy étterem több névvel, de szinte ugyanazzal a kínálattal próbál meg szerepelni a piacon – így a NetPincér.hu oldalon is -, miközben ugyanaz a szakács főzi meg, ugyanaz a futár, ugyanabból az étteremből szállítja ki ugyanazt az ételt.

Úgy gondoljuk, hogy ez a magatartás megtéveszti a fogyasztót, mivel elrejtik előle az igazi éttermet. Ha nem ízlik az étel, akkor könnyen olyan helyzetbe kerülhet, hogy akarata ellenére ugyanaz a szakács főz neki, aki a múlt héten sem az ő ízlése szerint készítette el a kedvenc ételét.

A elmúlt évben szisztematikusan megkezdtük az egyértelmű étterem duplikációk, virtuális konyhák megszüntetését. Ennek a folyamatnak az eredményeképpen a NetPincér.hu választéka 65 étteremmel lett mára kevesebb.

Advertisement

Megkerestem a Netpincért a kipaterolt éttermek, vagy legalább a kamukonyhák listájáért, ha válaszolnak, akkor posztolom.

Vélemény, hozzászólás?