A 4k! vizuálisan máris megnyerte a választásokat

Amit nem fogsz elhinni: az MSZP-t balról előző párt Dózsa Györgyre építi a kampányát. Dózsát konkrétan megették a pártja tagjai.

Illustration for article titled A 4k! vizuálisan máris megnyerte a választásokat

Amit nem fogsz elhinni: az MSZP-t balról előző párt Dózsa Györgyre építi a kampányát. Dózsát konkrétan megették a pártja tagjai.

Advertisement

A szlogenjük pedig Új lázadás! Aki nem tudná: a 4K! egy lényegében csak sajtóközleményekben létező vicces kis nagyon balos pártocska, tőlük az Új lázadás! az úgy hangzik, mint bármelyik elefánt + egeres viccből a félelmetes egérke.

És hát Dózsa György kiválasztása is telitalálat. Dózsa György ugyanis alapvetően egy fegyveres KDNP-s volt, nemes, katona, az uralkodó osztály tagja, akit egy főpap kért fel arra, hogy vezesse Szentföldre a parasztokból toborzott keresztes sereget. Aztán a dolgok elfajultak, és a sereggel inkább várakat kezdtek elfoglalni, míg a temesvári csatában le nem győzték a keresztes sereget.

Advertisement

A 4K4 vezetőinek figyelmében ajánlom, hogy az új ikonjukat – akit egyáltalán nem ültettek tüzes trónra – a saját borzalmas párttagsága ölte meg. Mármint nem egyszerűen megölte, hanem megette. Íme:

először is tüzes vassal megkoronázták, aztán még élve, meztelenül, lábainál fogva megkötözve saját katonái, akiket közönségesen hajdúknak neveznek, s akiknek cselekedetei annyi sok szörnyűséget hoztak…, fogaikkal széttépték és felfalták.

Vélemény, hozzászólás?