Császárhússal küzdenek a szmog ellen Szöulban

Illustration for article titled Császárhússal küzdenek a szmog ellen Szöulban

Az utóbbi pár év egyre pokolibb kínai légszennyezése átvitte a Sárga-tengert és Szöult is beborította. Dél-Korea válasza? Disznóhúst kell zabálni. Még több disznóhúst.

Advertisement

A dél-koreaiak eleve rengeteg disznóhúst zabálnak, úgyhogy nem tudom, hogy a nap melyik, eddig nem disznóhús-zabálással töltött szakában tudtak időt szakítani még több disznóhús zabálására, de a South China Morning Post beszámolója szerint pont ez történt – december első hetében 32%-kal több disznóhús fogyott Dél-Koreában. A koreai konyhában minden ételhez kapcsolódik valami magyarázat, hogy miért egészséges és jó, a disznóhúshoz az a duma, hogy a benne található telítetlen zsírsavak segítenek megkötni a félsziget fölé sodródott kínai dzsuvában az arzént és az ólmot. Szegény disznóhús természetesen nem tud ilyet.

Az egyébként nagyon finom koreai disznók zöme szamgjopszalként végzi, ez vastag szeletekre vágott, az asztalnál megsütött császárhús, amit fokhagymával, csilis-szójababos szósszal és kimcsivel kell salátalevelekbe tekerni és megenni, valahogy így:

Illustration for article titled Császárhússal küzdenek a szmog ellen Szöulban

Advertisement

A szerző felvételei

Vélemény, hozzászólás?