Jól nézne ki a Kossuth téren ez a családbarát Baphomet-szobor

Illustration for article titled Jól nézne ki a Kossuth téren ez a családbarát Baphomet-szobor

Termetes tízparancsolat-szobrot emelt az oklahomai törvényhozás épülete elé egy konzervatív képviselő és a keresztény jobboldal, amire válaszul a vallásszabadság nevében szobortervvel jelentkezett egy New York-i sátánista csoport. Elég állat, kétméteres szobortervvel.

Advertisement

Az egyelőre csak renderként létező műalkotás Baphometet ábrázolja, oldalán két érdeklődő kisgyerekkel. A szoborcsoport William Blake-től és Lord Byrontól származó idézeteket is tartalmazna.

Advertisement

Az oklahomai jobboldal persze felháborodott, de Amerikában ez sokkal árnyaltabb kérdés, mint Magyarországon: az állam és az egyház szigorú elválasztásának szellemében kereszténységet hirdető szobor nem állhatna középület udvarán. Vagy ha igen, akkor minden vallás szabadon reprezentálhat.

A kivitelezésre a szobrot kitaláló The Satanic Temple még gyűjti a pénzt, 20 ezer dollárból már meg tudják csinálni, és ha Oklahoma City-nek esetleg nem kell, itt a Kossuth téren is tök jól mutatna, eleve van ott most valami nagy építkezés és még minden esetleges.

Advertisement

Forrás: The Raw Story

Vélemény, hozzászólás?