Ez lesz az első és utolsó poszt az idei Aranyglóbuszról

Illustration for article titled Ez lesz az első és utolsó poszt az idei Aranyglóbuszról

A smúzolós újságírók celebes gangbangje teljesen jelentéktelen dolog, amiről egy mondatot is felesleges írni. De ott volt Jennifer Lawrence.

Advertisement

És hogy miért felesleges az Aranyglóbuszról írni? Mert egy, kizárólag egy célja van, hogy minél több híres embert csábítson a Los Angelesben dolgozó, nagyjából száz külföldi újságíró – köztük Návai Anikó – közvetlen közelébe, ezért van külön kategória vígjátékoknak és drámáknak, és azért jelölnek inkább híres, mint tényleg nagy teljesítményt nyújtó embereket. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy Leonardo DiCaprio nem érdemli meg a világ összes aranyszobrát a Wall Street farkasáért, mert igen, de abban annyira nem vagyok biztos, hogy a U2 csinálta a legjobb filmzenét tavaly. Itt meg tudjátok nézni a jelölteket és a nyerteseket.

Félreértés ne essék, az Oscar-díj sem egy objektív dolog. Engem még az egyetemen tanított André Szőts, aki olyan filmeken dolgozott, mint a George Clooney-val és Charlie Sheennel, Magyarországon forgatott, soha be nem mutatott Grizzly 2., és az egy Oscar-díjat kapó Cyrano. Szőts sosem mondott egyértelmű pénzösszeget, de erősen utalt rá az órákon, hogy a Cyrano és 1981-ben a Mephisto díjazása is pénz kérdése volt. Sajnos most nem tudom megkérdezni a részletekről Szőtsöt, mert nyolc éve meghalt. Annyira régen, hogy a haláláról Albert Györgyi szólt az Indexnek.

De vissza a lényeghez, Jennifer Lawrence sem biztos, hogy azért kapott díjat, mert olyan eszementen játssza az otthagyott családanyát az Amerikai botrányban, hanem azért, mert egy cukimuki vicces jelenség, akit el kell hívni minden ilyen gálára, mert sikeresen el tudja mindenkivel elhitetni, hogy igazából semmi keresnivalója sincsen ott. És közben ekkorákat dilizik!

Advertisement

Itt például Taylor Swift énekes mögé settenkedik olyan arccal, amilyeneket én szoktam vágni, ha valaki megette előlem a pizzát. Éljen Jennifer Lawrence és szégyellem magam, amiért egy ilyen dilifotó miatt képes vagyok az Aranyglóbusszal foglalkozni.

Advertisement

Címlap: Twitter

Vélemény, hozzászólás?