​Megint felújítják Budapest egyik legjobb helyét

Illustration for article titled ​Megint felújítják Budapest egyik legjobb helyét

Miszerint Gül Baba türbéjét. Ezt hétfőn mondták, abból az alkalomból, hogy Magyarországon járt Abdullah Gül török elnök.

Advertisement

A Budapest egyik legjobb helye úgy értendő, hogy konkrétan nekem az egyik kedvenc helyem. Egészen közel terül el a civilizációhoz – kétszáz méter a Margit híd budai hídfejétől -, mégis csend van, béke, nyugalom, és már a Gül Baba utca is milyen klassz, amin keresztül fel kell kapaszkodni hozzá (máshogy is fel lehet, de errefelé az igazi).

Illustration for article titled ​Megint felújítják Budapest egyik legjobb helyét

Advertisement

Utoljára tavaly ősszel jártam ott, és tényleg kopottasnak tűnt a környezet, a rózsák sem voltak annyian és néztek ki úgy, ahogy azt az ember történelmi tanulmányai alapján elképzeli. Viszont rengeteg török turistával lehet ott találkozni mindig, bizonyára nem véletlenül. Úgyhogy sem így, sem úgy nem meglepetés, hogy a vonatkozó magyar-török üzleti fórum elején bejelentették: megállapodás született az emlékhely közös erővel történő felújításáról. Gondolom, a törökök adják a pénzt, a magyarok a kőműveseket és a kertészeket. Vagy valami.

Az már Eszpee Markó Ferkó, az ismert mikroblogger publikációjából derül ki, hogy Gül Baba türbéjét folyton-folyvást felújítják.

Vélemény, hozzászólás?