Na és ki legyen ősztől Budapest főpolgármestere?

Illustration for article titled Na és ki legyen ősztől Budapest főpolgármestere?

A tumblr-en már megy egy kisebb vita erről, úgy kezdődött, hogy Mivoltmaaneten kiírta, hogy ha Horváth Csabát indítja az MSZP, akkor ő bizony nem áll jót magáért. Hát ez egy érdekes kérdés lesz, érdekesebb, mint hogy mi történik az EP-választásokon májusban.

Advertisement

Azért lesz érdekes kérdés, mert a kormányváltásra képtelen kormányváltók elég jó eredményt értek el Budapesten, és bár összesítésben kikaptak a Fidesztől itt is, de nem sokkal, vagyis simán megszorongathatják a metróépítő Tarlós Istvánt. Annál inkább, hogy a főváros mindig balos volt és liberális, és most is az lenne, ha nem lenne ennyire idétlen a felhozatal azon az oldalon. Ráadásul a Fidesz tényleg rohadt ideges és szomorú lenne, ha nem sokkal az újabb óriásdiadal után fel kéne adnia az ország szívét vagy mijét.

Egy szó, mint száz, kéne valakit találniuk, ha szeretnének visszavágni, csakhogy hiába gondolkodom (mondjuk nem nekem kell, az igaz), senki a világon nem jut eszembe. Horváth Csaba hátborzongatóan reménytelen (ettől még nyerhet véletlenül), de csak nem ugranak elő más nevek hirtelen. Lehet, hogy elnévtelenedett az MSZP teljesen? Hol vannak a régi gigászok? Bajnai Gordon persze adná magát, és vasárnap este nem is viselkedett úgy, mint aki a legszívesebben máris elszaladna a versenyszférába (holott ezt sokan feltételeztük), de az ilyen komoly kompromisszumkészséget feltételezne a szocialisták részéről. Vagy ott van például Mesterházy Attila, aki vidéki srác ugyan (miért, a Rogán Tóni micsoda?), de annyira pont összeszedte magát, hogy ha miniszterelnök nem is lesz soha, egy jópofa főpolgármesterséggel igazán megpróbálkozhatna.

Advertisement

Oké, már ebben a kettőben is annyi a fantazmagória, hogy a fal adja a másikat, elismerem, de ha így van, akkor hogy lesz? Szerintetek?

(Tudom ám, hogy a legtalpraesettebb baljelölt győzelme sem garantált az aktuális viszonyok között, Tarlós mindenkivel szemben kemény jelölt lesz – tényleg, róla van már döntés?) –, de azért apránként el szabad játszani ezzel a kérdéssel is.)

Vélemény, hozzászólás?