Nem szívesen lennék most a brazil futballszurkolók helyében!

Illustration for article titled Nem szívesen lennék most a brazil futballszurkolók helyében!

Végre jönnek a negyeddöntők, két nap pont elég volt minőségi futball nélkül – figyelitek, milyen könnyen tudok ellentmondani magamnak? –, ráadásul a péntek jobbnak ígérkezik a szombatnál. Továbbá mindenki azt mondja, hogy ez a szakasz mindig klasszabb, mint az előző.

Advertisement

Hát remélem is. Azon gondolkodtam egy darabig, hogy milyen érdekes, hogy már a nyolc között járunk, de ennek a világbajnokságnak még mindig nincsenek egyértelmű esélyesei. Már úgy értve, hogy Costa Ricát leszámítva a többi hét csapat közül bármelyik odaérhet a végén, még ha Kolumbia vagy Belgium győzelme irdatlan nagy meglepetés is lenne.

Advertisement

Németország–Franciaország délután hattól. Estére még eggyel csökken a versenyben maradó világbajnokok száma. Fogalmam sincs, kinek alkonyul be. A németek négy éve szerintem sokkal frissebbek és pörgősebbek voltak, most meg nem akar összeállni úgy a játék, mint Dél-Afrikában. Akkor messze túlteljesítették az elvárásokat, fiatalok voltak és ügyesek, és a negyeddöntőben voltak a legmeggyőzőbbek, az a 4-0-s argentinverés örök emlék. A franciák ezzel szemben a mostani vb-n tolják komolyabban, mint amire számítani lehetett – hátul megbízhatóak, elöl kreatívak, legutóbb különösen Valbuena tetszett nekem – , úgyhogy ha fogadnom kéne, inkább rájuk tennék. Szerencse, hogy nem kell!

Brazília–Kolumbia este tíztől. Ez ennek a körnek a legizgalmasabb párharca, vitán felül. Ahogy már írtam is, Kolumbia a létező legtisztább keretek között bizonyíthatja be, hogy valóban ő az új Brazília. Nem lesz egyszerű, a világ aktuális vb-kedvencei általában még a döntő előtt beleszaladnak a késbe – mint, ugye, négy éve is a németek –, és hát a sokszoros bajnok, hazai gyepen játszó brazilok mikor kapnák össze magukat, ha nem akkor, amikor a legnagyobb a veszély? Közben az furcsa, hogy nem úgy merül fel a kérdés, mint mindig, miszerint brazil támadók vs. az ellenfél védői, hanem úgy, hogy Cuadrado és James Rodriguez vs. Thiago Silva és hátsó társai. Nem is furcsa, egyenesen durva.

Advertisement

Na és szerintetek kik mennek ma tovább?

Advertisement

Fotó: Buda Mendes

Vélemény, hozzászólás?