​Megverték a DK-sok Gulyás Mártont, jöhet a Progresszív Gárda

Illustration for article titled ​Megverték a DK-sok Gulyás Mártont, jöhet a Progresszív Gárda

Ez gyorsan eszkalálódott: Gyurcsány pártja egy ugrással fizikailag is beelőzte a Jobbikot, a cigányozó rendőr támogatása után most egyszerűen összeverték azt, aki nem ért egyet a cigányozásukkal. Pillanatok kérdése a Gyurcsány-gárda létrehozása, a Baloldal Nagy Stratégája remekül kitalálta, hogy üsse ki Vona Gábort.

Advertisement

Több ellentüntető is megjelent a baloldali neorasszista DK mai budapesti kormányellenes tüntetésén. Setét Jenő roma aktivista és társai még megúszták beszólásokkal, pedig olyan feliratokat vittek magukkal, hogy "Cigány vagyok, nem bűnöző", "Dávid is tiltakozna", "Zsidózó jelölt is lesz?", illetve "Pásztor Albert-Gyurcsány Ferenc 2-0". A krétakörös, korábban Lázár János-ellenes demonstrációt szervező Gulyás Márton ehhez képest egy szerény, "Cigányozás helyett baloldali megoldásokat!" feliratú trasztparenssel jelent meg.

Nem kellett volna!

Mert miközben Kunhalmi "Nyugger MSZP-szavazónak Öltözöm Harminc Évesen" Ágnes, a nemrég sámliról leesett budapesti MSZP-elnök beszélt, DK-szimpatizánsok egy csoportja rárontott Gulyásra, háromszor megütötték, majd, miközben a sajtónak nyilatkozott, égő csikket dobtak a táskájába. A csikk fegyverként való használatánál a világon semmi nem lehet prolibb dolog.

Advertisement

Gyurcsány-Vona Ferenc az fb-oldalán ítélte el később a dolgot:

„Gulyás Mártonnak igaza van – baloldali megoldásra van szükség – és ha ezért bántódása esik, akkor vele vagyok szolidáris, nemcsak én, hanem a DK is. Végtelenül sajnálom, ha inzultus érte, azokat pedig akik bántották elítélem és jó ha tudják, mi nem ilyenek vagyunk. És mintha nem is jó helyen keresnék a helyüket."

Advertisement

Most már csak egy kérdés maradt: kik lesznek a DKbbik zsidói. Tippek?

Vélemény, hozzászólás?