Hihetetlen, mekkora hatalom összpontosul apró kis kezeink közt!

Inkei riporter tegnap már írt posztot szegény balga Németh Balázs híradós búslakodásáról, ezt én most főként azért reblogolom, hogy kissé kajánul rögzítsem: a hevenyészetten publicisztikus felkonfból is látszik, akkora hatalom lett az internet, mint egy ház!

Advertisement

Még nemrég is az ment, hogy ezt írta a Népszabadság, ezt a Magyar Nemzet, ezt pedig a Dörmögő Dömötör, az internetes hírportálok pedig vagy bejöttek a képbe szőrmentén, vagy még úgy sem. Mondjuk néven NB sem nevezett most senkit, de hát nem is ez volt a lényeg – úgyis tudjuk, kikről van szó, nem igaz?

Advertisement

Ide tartozik továbbá: kb. az origós sztorim óta tiszta előttem, hogy a politika tényleg felismerte, mi mennyire fontos és minek mekkora a hatása és a jelentősége. Igazából persze nem is tudom, hogy örüljek-e ennek. Olyan viszont eddig még soha nem volt, hogy közszolgálatilag ostorozzák ezt az ezek szerint is egyre kevésbé szub kultúrát.

Örvendezzünk. Azt nem tudom, hogy a Cinkre is gondolt-e a költő, de nem is ez a fontos. A következő fokozat a sztoriban majd az lesz, amikor egy ilyen NB-jelenségre már fel sem kapjuk majd a fejünket, sőt arról sem lesz gőzünk sem, ki is vezeti a Híradót a köztévében, és mi lehet az egyáltalán.

Advertisement

Még egy nüansz. A Hír24 megkereste az MTVA-t, hogy mit gondolnak a műsorvezető gondolatairól, és ezt a választ kapták:

Németh Balázs a Híradó című műsor 2014. november 8-ai adásában nem véleményt vagy magyarázatot fűzött az Ön által megjelölt hírhez, hanem összegezte a napokban történt eseményeket.

Vélemény, hozzászólás?