Kommunista kérdésfeltevés, hogy kinek az oldalára kell állni

Illustration for article titled Kommunista kérdésfeltevés, hogy kinek az oldalára kell állni

Ezt maga a Miniszterelnök Úr mondta természetesen, mégpedig a Magyar Állandó Értekezlet ma reggeli ülésén. Bónuszként beemelek tőle egy néhány nappal ezelőtti Amerika-barát videót is, amivel egyes Cink-olvasók bombáznak engem az utóbbi időben.

Advertisement

Szóval ezt mondta ma, az MTI tudósítása szerint, úgymond a béke, az energiabiztonság és kereskedelmi lehetőségek hármasában összefoglalva a magyar érdekeket:

Magyarország azt kéri szövetségeseitől, hogy segítsék az országot a magyar érdekek érvényesítésében. Kommunista kérdésfeltevés az, hogy kinek az oldalára kell állni. Azt a kérdést kell feltenni, mi a magyar érdek. Szeretném, ha a nemzeti önérdekelvű gondolkodás a magyar külpolitikai gondolkodásban is megjelenne. Magyarország gondolkodás nélkül teljesítette mindig a kötelezettségeit: a NATO tagjaként Magyarország elment Afganisztánba, az Egyesült Államok kérésére pedig Irakba. Most itt Közép-Európában történnek dolgok, és azt várjuk el minden szövetségesünktől, hogy a magyar álláspontot képviseljék.

Advertisement

A felvétel pedig, amit lentebb megnézhettek, az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara összejövetelén készült, és arról szól, hogy akkora barátok és szövetségesek vagyunk mi ketten, hogy csak na. Mármint magyarok és amerikaiak. A jobbos sajtóban és a jobbos körökben pedig azért pörög a kissé hosszú videó, hogy bebizonyítsa, Orbán Viktor igenis azt mondja ma is, amit hét évvel ezelőtt mondott, és nincs semmilyen pálfordulás.

Szerintetek?

Advertisement

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Vélemény, hozzászólás?