​Nemcsak a maffiózó élettársának passzoltak olcsó ingatlant Rogánék

Illustration for article titled ​Nemcsak a maffiózó élettársának passzoltak olcsó ingatlant Rogánék

Szépen dagad a Pasa Parki Fiúk, vagyis Rogán Antal volt belvárosi polgármester és helyettese-szomszédja, Puskás András ingatlaügye. A 444 arról ír, hogy jó pár ingatlant adtak el jóval a piaci ár alatt olyan bérlőknek, akik épphogy bérlők lettek kevés idővel korábban.

Advertisement

Villámgyorsan, kedvező áron adott el az V. kerületi önkormányzat egy üzlethelyiséget Pápa Marianne, Portik Tamás élettársa cégének – írta a birtokában lévő jegyzőkönyvekre hivatkozva az egész sztorit kirobbantó Blikk. A bizniszt a Pasa Parki Fiúk bonyolították le.

Advertisement

Alig két hónapja lett egy 212 négyzetméteres belvárosi bolthelyiség bérlője a Pápa-féle Classic Immo kft., amikor a cég – a bérlőknek járó kedvezményt is érvényesítve – meg is vehette azt. Nem akármilyen helyen, a Képcsarnok egykori Mednyánszky terme a Károly körút 26. alatt, a Városháza szomszédjában, a Belváros egyik legforgalmasabb pontján található.

A Pasa Parki Tandem gyorsabban nem is dolgozhatott volna. Rogán Antal akkori polgármester ugyanis a 2011. október 10-ei testületi ülésen jelentette be, hogy az önkormányzat bérleti szerződést kötött a kft.-vel, helyettese és szomszédja, Puskás András alpolgármester pedig már a következő testületin előállt az indítvánnyal, hogy a helyiséget a cég 52,4 millió forintért vásárolhassa meg.

Advertisement

Sok ez, okés, vagy nagyon kevés? A Blikknek nyilatkozó Juhász Péter a "piaci ár töredékéről" beszélt, de hát ő az Együtt helyi képviselője. Viszont a megszólaltatott ingatlanszakértő is ezt mondja, a piaci ár ezen a környéken szerinte a ténylegesen kifizetett összeg két-háromszorosa, így Portik élettársa tízmilliókat kapott ajándékba. A bulvárlap úgy tudjja, egy évre rá sikerült is továbbpasszolni a helyet egy orosz vevőnek, jóval magasabb áron.

Advertisement

A 444 most arról ír, hogy Rogánék hasonló konstrukcióban játszottak át több értékes és városszerte ismert üzlethelyiséget pikáns vevőknek, konkrétan a József Attila utcai volt Jaguar-szalont, illetve azt a Kossuth tér sarkán található volt házasságkötő termet, ahol KFC-t nyitottak volna, bár ez végül nem sikerült. (Maga az adásvétel igen.) Előbbi esetben egy ciprusi offshore cég, a másikban Leisztinger Tamás egykor MSZP-közeliként elkönyvelt nagyvállalkozó-DVTK-tulaj egyik cége volt a vevő.

Advertisement

Jó látni, hogy a Rogán Antal vezette önkormányzat nem volt politikai részrehajlással vádolható, és a jelek szerint azzal bizniszeltek, akivel csak lehetett.

Vélemény, hozzászólás?