Már megint a Sziget volt az év legjobb nagyfesztiválja

Illustration for article titled Már megint a Sziget volt az év legjobb nagyfesztiválja

A European Festival Awards díját 2012 után újra a magyar fesztiválok zászlóshajója nyerte el.

Advertisement

Egyébként sem elsősorban a híres nyugati fesztiválokról szólt a szerda esti groningeni díjátadó, hiszen a középkategóriások közül a montengrói Sea Dance, a kicsik közül a lengyel Tauron Nowa Muzyka nyert.

Jutott azért díj a Glastonburynek (legjobb program) és a Primaverának is (a fellépők kedvenc fesztiválja), a legjobb headliner sorozatban másodszorra az Arctic Monkeys lett. Az eredmények közönségszavazatok és egy szakmai zsűri szavazatainak összesítéséből alakulnak ki.

Advertisement

A Sziget két évvel ezelőtt már megnyerte ezt a kategóriát, és most is olyan nagy neveket előzött meg, mint a Roskilde, a Glastonbury vagy a Rock Werchter.

"Hihetetlen, hogy második alkalommal is elnyertük ezt a jelentős díjat ebben az erős mezőnyben" – örvendezett az erről szóló szigetes közleményben Gerendai Károly főszervező, aki szerint "az utóbbi évek fejlesztései, a szolgáltatások bővítése, az izgalmas látványvilág valamint a kulturális sokszínűség, a nemzetköziségéből és a változatos programkínálatból adódó egyedi hangulat" mind-mind hozzájárultak a győzelemhez.

Advertisement

fotó: Csudai Sándor/sziget.hu

Vélemény, hozzászólás?