Két újabb zseniális sajtóbohóc fog szórakoztatni minket

Rogán Antal függelékei ugrálva próbálták eltakarni a Főnök mögött fölemelt tiltakozó feliratokat, egyből sztárok is lettek. Igazi természeti csoda, hogy feltűnt egyből két új Havasi Bertalan is. Az egyik ráadásul csaj.

Advertisement

Kedden robbant be a magyar nyilvánosságba az a lány + fiatalember, akik annyira meg akarták védeni politikus főnöküket, hogy egyből animgifhős lett belőlük. Bármelyik szovjet pionír megirigyelheti őket!

Advertisement

Az alaphelyzet az volt, hogy Rogán Antal fideszes frakcióvezető a Keleti pályaudvaron tartott bevándorlóellenes kormányzati sajtóeseményt. Egy kis csapat kettős mércés aktivista elhatározta, hogy meghekkelik a tájékoztatót. Beálltak Rogán mikrofonja mögé, aztán a megfelelő pillanatban, amikor már berregtek a híradók kamerái, a fideszes frakcióvezetőt cikiző feliratokat tartottak fel. Ekkor jöttek az embereink, és pillanatok alatt Hős Mamelukká változtak, amit humoros mozgásukkal is hangsúlyoztak.

Advertisement

Az egyik résztvevő szerint gyakornokok lehettek. Kettosmerce felhasználó így mesélte el az esetet a tumblr-en:

Nah akkor leírom, hogy néz ki egy ilyen. 14:20-kor egy ismerősöm dobta át, hogy lesz ilyen. ráírtam 15 emberre, ebből 4 ért rá, közben kinyomoztuk, hogy egy óránk van a cuccig. 15:25 körül oda is értünk, akkor Papp Réka Kinga már beállt az újságírók közé. Kihívtuk beszéljük meg mi legyen. Akkor jött oda először Rogán sajtósa, hogy mit akarunk, mondta a PRK, hogy a sajtájra jött.

Mi arról dumáltunk mit csináljunk, mert azért, egy ilyennel be is lehet égni, végül úgy döntöttünk, csak beállunk biodíszletnek Rogán mögé, és elvisszük kicsit a sajtóját, jelenlen meg ellenvélemény is.

közben odajött még egyszer a sajtósa, hogy tényleg mit akarunk ez valami performansz lesz, mondtuk nem, a vonatra várunk.

Aztán besétáltunk Rogán mögé. Ez a csávó meg a másik csaj valami gyakornok lehetett ezt találták ki performansz elhárításra.

Bevallom én végigremegtem a cucot, a teljes magyar sajtóval szemben. De Rogán láthatóan még jobban beszart, teljesen szétesett. Tökre hozta azt a reakciót amit ilyenkor nem szabad. "köszönjük szépen most már haza lehet menni"-t tolta, azt nem írom le mit kellett volna ehelyett 😀

Aztán ránk küldték a rendörőket, akiknek egyébként nem tudjuk mi köze volt ehhez, hiszen nem csináltunk semmit, szimplán csak igazoltattak, hogy elvigyenek minket a sajtóképből, de ez nem sikerült, a rendőrök se akartak sajtó előtt baszakodni, bár láthatóan ez volt feléjük a kérdés. Igazoltattak, közben hagytak minket nyilatkozni, aztán vége is volt.

Advertisement

(Itt olvashatod el a beszámolójukat a Kettős Mérce blogon, bőséges képi dokumentációval.)

Aki nem ismerné, az új versenyzőket azért hasonlítottuk Havasi Bertalanhoz, mert ő a miniszterelnök újságírók távoltartására, lepattintására és semlegesítésére tartott, legendásan arrogáns és agresszív testőr-sajtósa. Ő az egyik ember, aki miatt Magyarországon még érdemes élő sajtóeseményre járni, olyan pantomimeket nyom le Orbán teste körül, hogy sikeresen távol tarthassa a gyűlölt sajtólegyeket és riporterbögölyöket a Szent Testtől. A Rogánista Gyakornokok annyiban más iskolát követtek, hogy végig mosolyogtak, de hát ez volt a legelső vagy az egyik első bevetésük életükben.

Advertisement

(via zeroz3ro)

Vélemény, hozzászólás?